6 gouden decoratie tips

Je woning zegt enorm veel over wie je bent als persoon. Het is een verspiegeling van je persoonlijkheid en stijl. Doe wat je zelf leuk vindt maar hou wel met een aantal dingen rekening. Wil je weten wat, wij vertellen het je!

Zorg voor een statement
Om jouw huis er mooi uit te laten zien kun je ervoor kiezen om een statement te maken. Dit kan je doen door één item in the spotlight te zetten. Hierdoor kan je ervoor kiezen om je geselecteerde item op een plek te plaatsen waar het alle aandacht kan krijgen. Daarbij kan je er ook voor kiezen om het op een unieke manier te presenteren zoals goede verlichting. Hierdoor steelt je object de show.

Verzamel herinneringen
Herinneringen moet je koesteren. Daarom is het een leuk idee om je herinneringen een bijzonder plekje te geven in je huis. Plaats ze op een tafel of kast om ze meer te laten zien. Vind je het een rommelig beeld geven dan kan je ze ook in een vitrinekast doen. Zo kan je er altijd naar kijken en heb je geen rommelig gevoel.

Maak een fotogalerij
Je kan er ook voor kiezen om een fotogalerij te maken. Zo kan je persoonlijke foto’s een mooie plek geven aan de muur. Wil je liever een fotomuur met algemene foto’s, inspirerende afbeeldingen of een quotes? Met een fotogalerij kan je alle kanten op. Door te mixen en matchen kan je een speels effect creëren. Zo kan je een kamer erg trendy maken zonder te veel moeite voor te hoeven doen. Speel ook met verschillende soorten lijsten en verschillende maten om de muur nog interessanter te maken.

D.I.Y. oude meubels
Doe-het-zelf projecten zijn enorm leuk als je oude meubels hebt. Zo kan je ervoor kiezen om ze een opknapbeurt te geven. Je kan aan de slag met verf, stof, behang, stickers, lak en nog veel meer. Online staan honderden D.I.Y projecten. Zo kan je voor een klein bedrag een hele nieuwe look maken. Daarnaast is het meubel wat je zelf hebt aangepast ook unieker en dus ook veel specialer.
Het geef je meubels een tweede leven.

Blijf bij je stijl
Soms is het leuk om verschillende stijlen bij elkaar te proppen. Zo kan je een eclectisch beeld maken maar voor de meeste mensen is een stijl beter geschikt. Je eigen stijl kan je vinden door eens te noteren wat je allemaal leuk vindt. Daarnaast kan je een moodboard maken of een collage om zo een beter beeld te krijgen van je eigen stijl. Zodra je weet wat je stijl is kan je veel makkelijker een woning inrichten.

Speel met lagen
Door te spelen met verschillende dieptes kan je een woning erg leuk inrichten. Denk maar eens aan kussens op banken, een tapijt of een plantje op een tafeltje. Zo kan je op een leuke manier spelen met kleine decoratieve beelden en daarbij geeft het ook meer dimensie aan je woning.

Ben jij nog op zoek naar leuke woonaccessoires? Kijk dan eens bij onze Voordeel Partner Max shopping. Hier vind je alles om je woning mee te decoreren. Ontvang tot 9% geld terug op je bestelling bij Max Shopping! Klik hier om naar de actie te gaan. Ben je nog geen lid van de Seniorenvoordeelpas? Klik dan hier om je aan te melden.

Reageer op dit artikel