Airfryer recept Bananenbrood

Herken je dit? Je koopt een tros bananen met de gezonde intentie om zo aan je portie fruit te komen en vergeet ze vervolgens compleet waardoor de bananen na drie dagen al verkleurd zijn. Je wilt ze niet weg gooien want dat zou zonde zijn maar je weet niet zo goed wat je er mee kan doen. Wij herkennen dit dilemma maar al te goed en hebben daarom een oplossing opgezocht. Bak met de verkleurde bananen een overheerlijke bananenbood.

Vergis je niet in de naam. Een bananenbrood is meer dan alleen een brood met bananen het is een heerlijke zoete, fruitige cake waar je ook nog eens vele variaties op kan maken om zo jouw perfecte bananenbrood te krijgen. Naast het feit dat bananenbrood het geschenk van de hemel is, is het ook nog eens erg gezond. Je krijgt de benodigde vitamine binnen en je kan je oudere bananen nog eens een nieuw leven geven. Omdat een cake vaak wat vettig kan zijn hebben we hier gekozen voor een recept wat je kan gebruiken bij een Airfryer. Zo maak je in een handomdraai gezonde en bewuste banenbrood. Laten we beginnen met het recept.

Dit heb je nodig om het bananenbrood te maken:
150 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
2 eieren
2 of meer bananen (hoe rijper de bananen zijn, hoe beter de cake)
100 gram olie of boter
50 gram suiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 punt zout
(Eventueel rozijnen, noten, dadels of vanille extract)

Benodigdheden:
Airfryer
2 kommen
Spatel
Satéprikker
Vork
Cakevorm
Mixer
Zeef

Bereiding:
Stap 1. Vet je bakvorm in met boter of olie.
Stap 2. Klop met een mixer de boter en de suiker ongeveer 5 minuten samen tot een luchtige substantie. Voeg hier vervolgens de eieren aan toe en klop alles nogmaals voor ongeveer 3 minuten.
Stap 3. Schil de bananen en breek ze doormidden. Plaats ze vervolgens in de kom en prak ze met een vork. Voeg hier de kaneel, bakpoeder en zout aan toe. Zeef vervolgens het meel en voeg dit toe aan het mengsel.
Stap 4. Meng het bananenmengsel met het broodmengsel en spatel alles luchtig samen.
Stap 5. Schep alles in de ingevette bakvorm.
Stap 6. Hier kan je eventueel extra ingrediënten toevoegen zoals rozijnen, noten, dadels of vanille extract om je bananenbrood te personaliseren.
Stap 7. Bak dit mengsel in de Airfryer op 160 graden in ongeveer een uur goudbruin gaar.
Stap 8. Om te checken of je bananenbrood is gelukt kan je een satéprikker in het bananenbrood plaatsen. Als de satéprikker er schoon uit komt is het brood gaar.
Stap 9. Laat het bananenbrood ongeveer 20 minuten afkoelen zodat je bananenbrood kan rusten.
Stap 10. Haal het bananenbrood los van de bakvorm en geniet van je heerlijke bananenbrood.

Mocht je na het lezen van dit bericht interesse hebben om een Airfryer te kopen kijk dan eens bij ons Voordeelpartner Expert. Ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Ontvang nu tijdelijk €30 korting + 6% geld terug en een gratis XL bakplaat (t.w.v. €49,95) bij de Philips Airfryer XL bij Expert.nl! Bekijk hier de pagina van Expert en zie welke acties zij nog meer hebben.

Reageer op dit artikel