Je auto onderhouden doe je zo

Een auto is bijna onmisbaar als het gaat om transport. Het is vaak een dure aanschaf en je wilt daarom dat je auto lang meegaat. Zo zijn er een aantal aandachtspuntjes waar je aan kunt denken om de leefbaarheid van je auto te verlengen.

Zelfonderhoud
Er zijn een heleboel kleine dingen die je kan doen als autobezitter. Zo kan je de auto wassen, stofzuigen of leegruimen. Dit zal meteen al voor subtiele veranderingen zorgen. Let ook eens op je bandenspanning en neem ook eens een kijkje onder de kap. Je kan op deze manier ook checken of alles in orde is. Door zuinig te zijn met je auto kan je langer genieten van je auto. Wat je ook kan doen om het interieur van je auto te veranderen is bijvoorbeeld een nieuwe luchtverfrisser te plaatsen of nieuwe matten in de auto te leggen. Zo heb je al snel het idee dat iets nieuw is of weer aantrekkelijk. Je hoeft geen automonteur te zijn om je auto te onderhouden. Je kan zelf veel meer dan je zelf zou denken. Kijk eens naar verschillende controlelijsten om zo te zien of er onderdelen zijn die jezelf kan vervangen. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die er zijn. Het enige wat je nodig hebt is enige ruimte en natuurlijk wat gereedschap. Mocht je er zelf niet uitkomen en niet meteen naar een grote autogarage gaan dan kan je tegenwoordig ook met je auto terecht bij een van de doe-het-zelf garages. Deze worden vaak voor automonteurs gerund en kunnen met hun expertise en ervaring zo je auto repareren of onderhouden.

Wanneer auto onderhoud
Onderhoud van je auto is met regelmaat nodig. Toch is het iets wat mensen graag uitstellen. Een auto is een vervoersmiddel waar velen heel wat uren in besteden. Daarom is het meer dan logisch dat je auto onderhoud nodig heeft. Het zorgt er niet alleen voor dat je auto er verzorgd uitziet maar het zal je zeker ook helpen om ongelukken te voorkomen. Onderhoudskosten en reparatiekosten kunnen flink oplopen, wat eigenlijk niet nodig is. Een auto bestaat uit een heleboel kleine en grote onderdelen die niet zo duur hoeven te zijn. Door op tijd dingen te vervangen en rekening te houden met andere onderdelen kan je zelf best veel onderhoud plegen. Mocht je bepaalde onderdelen niet op tijd vervangen of onderhouden dan kan je auto erg hard slijten. Dit kan dan weer voor ongelukken kan zorgen.

Waarde van je auto
Je kunt veel geld besparen op het onderhouden van je auto. Je kan het ook zien als een investering. Hoe meer tijd en energie je in een auto onderhoud stopt hoe meer je auto waard zal zijn. Het juiste onderhoud betekend voor de meeste gevallen dat je volgens de richtlijnen van de fabrikant moet uitvoeren. Hierdoor weet je hoe de fabrikant of dealer bedoeld heeft dat het zou moeten worden onderhouden. Zo kan je auto optimaal onderhouden worden. Bij een standaard onderhoudsbeurt wordt doorgaans de motorolie en het oliefilter vervangen. Ook worden er een aantal controles uitgevoerd. Zo kan de controleur kijken of alles in orde is of dat er misschien wat moet worden vervangen. Het is daarom ook van belang dat je op tijd de Apk-keuring controles houdt om te voorkomt dat je later groter onderhoud nodig hebt. Dit kan er weer resulteren tot een hogere prijs bij het verkopen of inruilen van je auto.

Kosten
De kosten van het onderhouden van je auto kunnen erg verschillen. Er zijn verschillende controlelijsten aanwezig om zo punt voor punt te zien of je auto tiptop in orde is.
Een kleine beurt kan tussen de 150 euro en 250 euro zijn en een grote beurt kan oplopen van 250 euro tot 600 euro. Dit is uiteraard afhankelijk van welk onderhoud er moet worden geraadpleegd.  

Mocht je graag veel zelf onderhouden aan je auto dan kun je ervoor kiezen om zelf deze onderdelen aan te schaffen te te monteren. Het is natuurlijk belangrijk dat je weet wat je doet. Wil je zelf je auto gaan onderhouden? Koop de onderdelen dan met korting! Bestel je autoonderdelen nu met korting 3% korting bij onze online Voordeel Partner Heutz. Klik hier voor meer informatie.

 


Reageer op dit artikel