Caravan uit de stalling

Het is weer tijd om op pad te gaan met de caravan. Haal hem daarom deze lente weer uit de stalling. Om er zeker van te zijn dat je alles uit je caravan kan halen hebben wij wat aandachtspunten voor je verzameld die je kunnen helpen om je caravan tiptop te maken.

Kijk eens naar de bandenspanning
Nadat je caravan al een tijdje in de stalling heeft gezeten kan het goed zijn dat je bandenspanning enorm is afgenomen. Daarom is het verstandig om hiernaar te kijken voor je op pad gaat met je caravan. Hier kan je gevaarlijke situaties mee vermijden. Je kan je bandenspanning erg makkelijk meten en ook erg simpel bijvullen. Dit kan je bij een tankstation doen of bij een speciale caravanzaak. Hier kunnen ze je bandenspanning weer op peil zetten (circa 4.5 bar) Daarnaast kunnen ze ook naar de banden in het algemeen kijken. Zo kunnen ze de kwaliteit en de houdbaarheid controleren. Daarnaast is het ook mogelijk om je banden te vullen met stikstof. Hierdoor zullen de banden minder snel leeglopen en ook minder snel heet worden.

Check het watersysteem
Door de verschillende weersomstandigheden kan het zo zijn dat het watersysteem is gaan barsten of scheuren. Test daarom altijd even het watersysteem. Dit kan je doen door de watertank volledig te vullen en vervolgens alles te laten lopen. Hierdoor zie je al snel waar eventuele lekken zijn. Deze kan je makkelijk repareren of vervangen.

Controleer de verwarming en de accu
In de lente kan het soms nog erg fris zijn. Daarom is het verstandig om je verwarming te gebruiken. Om er zeker van te zijn dat je verwarming nog goed werkt is het een goed idee om dit te controleren. Wanneer er een vonk ontstaat of een onaangename geur uit komt is het tijd om je verwarming te repareren of schoon te maken. Hierdoor kan je veilig gebruik maken van je verwarming zonder problemen. Dit geldt ook voor de accu. Vergeet deze niet te testen als je die hebt.

Wax on, wax off
Om je caravan te beschermen kan je ervoor kiezen om je caravan te voorzien van een wassen laag. Deze laag kan je caravan beschermen van verschillende weersinvloeden, verkleuringen en vlekken die er eventueel op zouden kunnen komen. Een was laag kan je laten plaatsen door een spuitwas te gebruiken. Dit kan je laten doen bij een caravanspecialist.Schoonmaakfestijn
Deze tip is de meest voor de hand liggende tip. Namelijk om je caravan schoon te maken. Dit geldt voor de binnen en de buitenkant. Doordat je caravan al een tijdje niet meer actief is geweest kan het heel goed zijn dat er inmiddels dingen zijn ingetrokken. Om hiervan af te komen is het van belang om grondig schoon te maken. Dit kan je gelukkig zelf regelen. Door simpelweg een stofzuiger te gebruiken of een sopje door de caravan te nemen kan je al een heleboel schoonmaken. Zet een lekker muziekje op en het is ineens helemaal geen klus meer maar eerder een therapeutische bezigheid. Laat je caravan weer blinken.

De buitenkant kan je makkelijk schoonmaken met verschillende schoonmaakspullen en een beetje autowasmiddel doet wonderen. Is het niet helemaal schoon? Probeer dan eens speciale schoonmaakmiddelen die voor caravans gemaakt zijn. Deze kan je vinden in verschillende caravanwinkels. Je watertank kan ook erg vies zijn geworden. Laat deze daarom ook even lekker doorspoelen zodat alles weer fris is. Gebruik hier speciaal spul voor zodat je zeker weet dat het allemaal in orde is.

Heb je ook zin om met de caravan te gaan reizen? Neem dan eens een kijkje bij onze Voordeel Partner Heuts. Hier vind je een groot assortiment aan caravans artikelen en schoonmaakmiddelen. Ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Ontvang tot 3% geld terug bij je aankoop bij Heuts! Klik hier om naar de actie te gaan. Ben je nog niet bekend met de geldterugactie? Bekijk dan hier de instructievideo.

 

Reageer op dit artikel