Champignonrisotto van orzo met walnoten en Parmezaanse kaas

Een risotto, het perfecte comfort food als je het aan ons vraagt. Het is een combinatie van een heleboel lekkere ingrediënten en er zijn ontelbaar veel variaties te vinden. Je kan het in principe op elk moment van het jaar eten. Om de traditionele risotto wat specialer te maken hebben wij een recept gevonden met een beetje extra’s. Orzo is een pastasoort die veel weg heeft van rijst. Het is daarom erg geschikt voor romige risotto. Deze pasta kan je op smaak maken door Parmezaanse kaas toe te voegen. Dit geeft je risotto wat meer pit. Wil je genieten van dit overheerlijke gerecht? Lees dan vooral verder.

Algemeen
Voorbereidingstijd – 30 minuten
Moeilijkheidsgraad –  Niveau 2

Welke ingrediënten heb je nodig?
1 Ui
4 Lente-ui
250 gram Kastanjechampignons
170 gram Orzo
50 gram Parmigiano Reggiano
30 gram Walnoten

Wat moet je zelf toevoegen?
350 ml Groentebouillon
1 eetlepel Roomboter
1 eetlepel Olijfolie
Peper en zout naar smaak

Wat heb je nog meer nodig?
Rasp
Koekenpan

Stap 1
Bereid de bouillon voor de orzo. Snijd de lente-ui in fijne ringen en snipper een ui. Maak vervolgens de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kleine delen.

Stap 2
Rasp de Parmigiano Reggiano grof en hak de walnoten in stukken.

Stap 3
Verhit de roomboter in een pan voor ongeveer twee minuten. Voeg hier de orzo aan toe en bak het voor ongeveer een minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook dit voor ongeveer 10 minuten afgedekt op laag vuur. Schep de orzo regelmatig op. Voeg wat water toe als je orzo droog wordt.

Stap 4
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg hier wat olijfolie aan toe. Bak hier de kastanjechampignons voor 6 minuten op middelhoog vuur. Voeg een lente-ui en bak dit nog voor één minuut. Breng het op smaak met peper en zout.

Stap 5
Plaats nu alles bij elkaar. Plaats de kastanjechampignons met lente ui, de helft van de Parmigiano Reggiano aan de orzo.

Stap 6
Verdeel alles over de borden en garneer met de walnoten. Voeg als laatst de overige Parmigiano Reggiano.

Eet smakelijk!

Reageer op dit artikel