De ijstrends van 2018

Nu het weer warmer wordt hebben we weer zin in ijs! Maar wat zijn nu de nieuwste trends op ijsgebied? Wij hebben dit voor je opgezocht.


Vegan ijs
Vegetarische en vegan ijsjes komen steeds meer in de markt. Zo is het helemaal niet raar om vegan ijs te eten. In dit soort ijsjes zit geen zuivel of andere dierlijke producten. Het is niet alleen gezond voor je maar ook nog eens enorm lekker. Vaak worden er ook plantaardige smaken gebruikt zoals citroengras of gember. Zo is vegan ijs toegankelijk voor iedereen.

Bubbelwafel ijs
Een andere trend is het gebruik van andere soorten hoorntjes. Zo worden de traditionele wafel hoorntjes niet gebruikt maar worden dit vervangen door een speciale bubbel wafel hoorntje. Het ziet er een beetje gek uit met alle bubbels maar het is overheerlijk en zeker het proberen waard.

Zwart ijs
Een nieuwe trend is zwart ijs. Dit komt voor in verschillende vormen. Zo heb je zwart softijs of schepijs. Daarnaast kan je er een heleboel gekke toppings bij doen zoals popcorn  of suikerspin. Ook het hoorntje is vaak zwart. Dit komt door een plantaardig koolstofpoeder die het ijs verwerkt wordt en het ijs zwart maakt. Verder heeft het geen gekke bijsmaak waardoor je nog steeds gewoon alle smaken kan krijgen maar dat je dan dus geen gekke gekleurde ijsjes meer krijgt.

IJs sandwich
Deze trend bestaat al een tijdje maar is nu helemaal terug van weggeweest. IJs sandwiches zoals ze heten worden in Azië al eeuwen lang gegeten. Daar wordt het echter met brood of ander deeg gegeten. Deze trend is nu ook in Nederland helemaal hot of eigenlijk cool. Maar goed, Nederland zou Nederland niet zijn om dit ijsje te verbeteren. Hier zijn ze namelijk te vinden met twee grote koeken met ijs in het midden. Hierdoor eet je het ijsje als een echte sandwich en kan je optimaal genieten van je ijsje.

Knettersuiker
Knetterijs, je kent het vast wel. Het komt namelijk steeds vaker voor. Door knettersuiker aan je ijsje te voegen maak je hele nieuw ijssensatie. Dit soort ijsjes komen in verschillende vormen voor. Zo is het namelijk makkelijk om te gebruiken en zorgt het voor een apartere structuur.

Roll ijs
Een andere ijstrend uit Azië is het roll ijs. Dit is ijs dat is opgerold in kleine rolletjes. Het komt origineel uit Taiwan maar de ijsjes zijn nu al helemaal bij ons geïntegreerd. Dit ijs wordt op een ijzeren koude plaat als het ware uitgerekt en weer opgerold. Zo is het heel makkelijk om verschillende smaken bij elkaar te voegen om zo het perfecte ijsje te krijgen.

Alcoholische ijsjes
Er komen steeds meer ijssoorten met alcoholische varianten. Zo zijn deze ijsjes gebaseerd op verschillende populaire cocktails. Denk maar eens aan een mojito ijsje of een caipirinha ijsje.  Dit is in de meeste gevallen in de vorm van een waterijsje. Hierdoor kan je genieten van een verkoelend ijsje en tegelijkertijd genieten van een lekkere cocktail. Dit soort ijsjes zijn voornamelijk populair op evenementen en festivals.

Proteïne ijs
Omdat ijs vaak een dessert is of een genotzucht eten veel mensen ijs met mate. Dit is voornamelijk door de grote hoeveelheden aan suiker en het aantal calorieën die er in ijs zitten. Hier is een oplossing voor gekomen namelijk proteïne ijs. De naam zegt het al. Het is ijs dat is gemaakt uit eiwitpoeder. Hierdoor is het vele malen gezonder voor je. Daarnaast zitten er veel minder suiker in dit soort ijsjes. Ook het aantal calorieën is hier vele malen lager dan de traditionele ijssoorten.

Reageer op dit artikel