De Poké Bowl

De Poké Bowl, nee dat zijn niet die ballen die je kan gooien om een Pokémon te vangen. Een Poké Bowl is een kom met sushi rijst, vis en verschillende groente.

De basis van een Poké Bowl is altijd de sushi rijst. De vis die is toe te voegen naar smaak en wordt vaak in kleine blokjes gesneden. De groente en soms ook fruit die in de Poké Bowl zitten kan je ook altijd zelf samenstellen. Als laatste voeg je vaak nog een sausje toe om het gerecht af te maken. De winkels of restaurants die dit gerecht verkopen maken dit vaak vers voor je klaar zodat je al de verschillende ingrediënten kan kiezen. Poké ( spreekt uit als pokay ) is een traditioneel gerecht uit Hawaii. In dit gerecht staan vis en groente centraal en deze ingrediënten moeten zo vers mogelijk zijn. Van oorsprong is het een snack die werd gegeten door vissers in Hawaï. Eigenlijk is het een soort mix tussen sushi en een salade.

Waarom is de Poké Bowl nu ineens zo populair?
Een Poké Bowl zit bomvol smaak, zijn gezond en je kunt er eindeloos mee variëren. Ook is het een lust voor het oog, de kleuren van de ingrediënten springen eruit. En we eten niet alleen met onze mond maar ook met onze ogen. Ook is een Poké Bowl gezond. De rijst in het gerecht zorgt voor de vullen en de (vette) vis en groente voor de vezels en vitamines.

Dit gerecht is ook makkelijk zelf te maken. Het is een kwestie van je favoriete witte rijst koken en de ingrediënten die je lekker vindt toevoegen. Er hoeft alleen wat gesneden te worden.

Al met al, een Poké Bowl is gezond, ziet er leuk uit en zeker het proberen waard!

Reageer op dit artikel