Fietsroutes voor de Paasdagen

Nederland kent veel mooie fietsroutes. En ook al is het niet het mooie lenteweer waar we het liefst van zouden willen genieten, het is wel goed genoeg om lekker een stukje te gaan fietsen. Daarnaast blijft het lekker lang licht buiten en dat is ideaal! Wij hebben een aantal leuke routes verzameld voor de Paasdagen, dus stap op de fiets of e-bike en verken het afwisselende Hollandse landschap.

Asselse Heide en Hoog Buurlose Heide
32 km Gelderland
Deze mooie route door Gelderland start in Apeldoorn. Vanuit hier fiets je langs en door drie bijzondere heidegebieden: Het Leesten, de Hoog Buurlose Heide en de Asselse Heide. Deze afwisselende route loopt door en langs de bossen ten westen van Apeldoorn. Onderweg kom je langs een wildtoren die zorgt voor een prachtig uitzicht van de omgeving.

Knooppunten: 10 – 75 – 22 – 39 – 98 – 42 – 43 – 6 – 15 – 44 – 41 – 24 – 38 – 10
Bekijk hier de route.

Zuiderzee fortenroute
42 km Purmerend
Vlakbij Amsterdam ligt een bijzondere verdedigingsring van forten, dijken en sluizen: de Stelling van Amsterdam. De Stelling is een bijzonder historisch monument van Nederlands militaire geschiedenis en staat op de lijst van UNESCO Werelderfgoed. Stap op de fiets om een deel van de Stelling te bekijken. Op deze afwisselende route van 42 km fiets je deels langs het IJsselmeer waar eens de Zuiderzee was. Start de tocht bijvoorbeeld in Purmerend of begin bij een van de andere knooppunten op de route. Onderweg kom je langs plaatsen als Monnickendam, Volendam en Edam. Voor een tussenstop kun je een van de forten bezoeken waaronder het Fort bij Kwadijk, het Fort benoorden Purmerend en het Fort bij Edam.

Knooppunten: 48 – 47 – 46 – 33 – 13 – 15 – 21 – 22 – 02 – 55 – 56 – 99 – 98 – 97 – 95 – 94 – 28 – 04 – 49
Bekijk hier de route.

Fietsen langs de Nederrijn
46 km Utrecht
Deze route start in Amerongen en loopt langs de Nederrijn naar Wijk bij Duurstede. In Wijk bij Duurstede kan je het rijke verleden van deze mooie vestingstad zien. Langs de Kromme Rijn lag hier vroeger de belangrijke handelsplaats Dorestad. Romeinen, Vikingen en bisschoppen hebben in deze stad hun stempel gedrukt. In het museum Dorestad zie je de geschiedenis van Wijk bij Duurstede vanaf de Dorestad periode, maar ook over de opgravingen die hebben plaatsgevonden.

Wijk bij Duurstede heeft heel veel monumenten die ook zeker een bezoekje waard zijn. Na het passeren van Wijk bij Duurstede fiets je nog een stuk door langs de Nederrijn, en vervolgens via Werkhoven en Langbroek terug naar Amerongen.

Knooppunten: 17 – 5 – 96 – 54 – 53 – 58 – 57 – 60 – 76 – 59 – 9 – 10 – 11 – 18 – 17
Bekijk hier de route.

Zuiderzee-Eilandroute
42 km Flevoland
Wie graag fietst, vindt in Flevoland een waar paradijs. Wat fietsen in deze provincie extra spannend maakt, is de variatie in het landschap. De Noordoostpolder, het midden van Flevoland en Zuidelijk Flevoland, hebben alle drie een eigen karakter omdat ze in drie verschillende decennia zijn ingepolderd.

Ontdek de beslotenheid van gigantische bossen met verrassende open plekken. Fiets door moerasgebieden met uitgestrekte waterpartijen en ook over aangelegde dijken met prachtige vergezichten over de meren. Tijdens een fietstocht door de Noordoostpolder fiets je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Dat er voor 1942 nog water was, is te zien aan de voormalige eilanden Urk en Schokland. Ze zijn door de inpoldering opgenomen in het landschap, maar nog steeds als aparte parels te onderscheiden.

Op de fiets zie je het vissersdorp Urk en UNESCO Werelderfgoed Schokland trots boven het water of de landerijen uitstijgen. Onderweg kom je vele leuke adresjes tegen voor het proeven van smakelijke streekproducten en om heerlijk neer te strijken op een terras aan het water.

Knooppunten: 75 – 47 – 85 – 39 – 68 – 02 – 36 – 25 – 86 – 77 – 16 – 01 – 11 – 56 – 94 – 26 – 10 – 52 – 98 – 37 – 21 – 87 – 37 – 75
Bekijk hier de route.

Fietsroute Hollandse Venetië
39.5 km Giethoorn
Het Hollandse Venetië, oftewel Giethoorn neemt je mee over de kenmerkende boogbruggetjes en boerderijen met rieten daken. Giethoorn is oer-Hollands en de omgeving is de moeite waard voor een vakantie of weekendje weg. Neem de fietsen mee, want het is de ideale plek voor een mooie tocht.

Deze route loopt dwars door Nationaal Park Wieden-Weerribben. Rond de 13e eeuw is dit gebied ontstaan door turfwinning en is één van de meest bijzondere moerasgebieden van Europa. Naast Gierhoorn fiets je ook langs een kleurrijk waterdorp genaamd Belt Shutsloot. De plaatselijke bevolking leefde er jarenlang van de turfwinning, maar toen de turf op raakte, schakelde ze over op rietteelt. Deze route start bij knooppunt 52.

Knooppunten: 60 – 62 – 64 – 65 – 45 – 63 – 94 – 82 – 84 – 94 – 63 – 61 – 60
Bekijk hier de route.

Heb jij nu ook zin om de fiets te pakken en op pad te gaan? Ontdek het gemak van een e-bike en bekijk onze Voordeel Partner Fietsenwinkel. Hier vind je een groot assortiment aan elektrische fietsen. Ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Ontvang nu €414 korting op de winnaar van de nationale e-bike test 2018 bij Fietsenwinkel.nl! Klik hier voor de actie. Ben je nog geen lid van de Seniorenvoordeelpas? Klik dan hier om je aan te melden.

Reageer op dit artikel