Ga alleen op stedentrip met de bus!

Stel, je wilt op vakantie gaan maar je hebt niemand om samen mee te reizen. Dan kan je er voor kiezen om alleen op reis te gaan. Een leuke manier om een beetje van Europa te kunnen zien is door een busreis. Tijdens een busreis kan je kijken naar verschillende mooie steden en kan je zelf aan de slag. Om je te inspireren hebben wij een aantal leuke redenen om alleen op busreis te gaan naar een stedentrip voor je opgezocht.

Je leert zelf keuzes te maken 

Door alleen op reis te gaan leer je jezelf uiteraard erg goed kennen. Zo kan je zelf bepalen waar je heen gaat en wat je allemaal gaat doen. Je bent volledig afhankelijk voor jezelf en daarbij kan je veel van jezelf leren. Het mooie aan zelf op vakantie gaan is dat je nu eens niet aan anderen hoeft te denken en kan doen wat jij oprecht leuk vindt.

Je wordt creatiever 

Doordat je volledig verantwoordelijk bent kan je ook creatief omgaan met verschillende omstandigheden. Denk maar eens aan verschillende activiteiten die anders lopen dan je in eerste instantie zou denken. Door creatief en flexibel om te gaan met deze momenten leer je creatief zijn en kom je misschien wel tot briljante oplossingen. Daarnaast is het leuk om dingen te doen die je normaal gesproken niet zou durven. Ga naar nieuwe plek of probeer eens een gek gerecht. Je zal versteld raken van de mogelijkheden.  

Je leert voor jezelf op te komen 

Je leert veel over jezelf als je alleen op reis gaat maar je leert ook hoe anderen tegen je doen. Zo moet je vaak voor jezelf opkomen of dingen onderhandelen. Zo kan je leren om niet in verkooptrucs te trappen. Wees koppig en kom voor je eigen belang op.

Je wordt er socialer van 

Het klinkt misschien gek maar je wordt socialer van alleen zijn. Je wordt namelijk geforceerd om met jezelf om te gaan en met anderen. Door een reis alleen te doen maak je juist sneller nieuwe vrienden en willen mensen je eerder helpen.

Je maakt vrienden over de hele wereld 

Doordat je socialer wordt en dus meer mensen leert kennen maak je ook sneller nieuwe vrienden. Het mooiste aan reizen zijn de mensen die je ontmoet. Dit kunnen andere reizigers zijn of lokale mensen. Hierdoor maak je vrienden over de hele wereld.

Je wordt volwassen

Door alleen te reizen word je sneller volwassen. Hiermee bedoelen we uiteraard je mentale volwassenheid. Je bent namelijk genoodzaakt om voor jezelf te zorgen met volledige onafhankelijkheid.

Streep maar af op je bucketlist

Veel mensen hebben een bucketlist en dat is niet zo gek. Door alleen te reizen kan je naar unieke en mooie plekken gaan. Niemand houd je tegen. Wees trots op jezelf en leef het leven volledig. Ga naar je droomvakantie. Dit hoeft niet eens ver te zijn. Door op vakantie te gaan met de bus kan je voor een goedkoop prijsje Europa bekijken en bezichtigen. Het is daarbij ook nog eens erg comfortabel en je komt op andere plekken dan met het vliegtuig.

Je verbreedt je horizon

De belangrijkste reden om alleen een stedentrip te boeken met de bus is om je horizon te verbreden. Zo kom je in nieuwe plekken en kan je veel leren over andere landen en culturen. Dit is niet alleen erg leerzaam maar ook nog eens erg handig. Zo ervaar je nieuwe dingen en gebruiken. Je bent nooit te laat om te leren en waarom zou je dat niet doen terwijl je aan het reizen bent.

Ben je overtuigd en wil je een stedentrip boeken met de bus? Neem dan eens een kijkje bij onze Voordeel Partner FlixBus! Hier vind je verschillende stedentrips of verbindingen met de bus. Deze reizen zijn door heel Europa en super voordelig. Wees nieuwsgierig en kijk hier naar het aanbod. Ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Ontvang nu tot 6% geld terug op je online boeking bij FlixBus! Klik op de button om gebruik te maken van deze actie.

Reageer op dit artikel