Het grootste orgaan van je lichaam, de huid

Een volwassene heeft al gauw een huidoppervlakte van rond de 1,5 tot 2 vierkante meter en dat kan een gewicht hebben van maar liefst 18 kilo. Omdat de huid je grootste orgaan is, is het van belang om hier goed mee om te gaan. Om toch zo lang mogelijk van je huid te kunnen genieten raden wij het aan om goed naar je voedingspatroon te kijken. Door de juiste dingen te eten kan je ervoor zorgen dat je huid gezond blijft. Wij hebben 9 voedingsmiddelen opgezocht die ervoor zorgen dat je huid er tiptop uitziet.

Worteltjes
Je zal het vast wel eens van het woord retinol hebben gehoord. Dit is een stofje wat vaak wordt gebruikt in antirimpelcrèmes en het zit in wortels. Het zorgt ervoor dat de huid minder snel oud wordt. De grootste misperceptie die mensen hebben over retinol is dat het erg veel op vitamine A lijkt. Dit is nodig voor de aanmaak van cellen en de weefselstructuur van de huid.

Eiwitten
Eiwitten kunnen je huidcellen erg goed helpen. Zo is het geschikt voor wondgenezing en helpt dus bij het herstel van de huid.

Omega-3 vetzuren
Vetten zijn ook goed voor de huid. Ze zorgen voor souplesse en kunnen helpen bij eczeem of allergieën. Verder zorgt het er ook voor dat de huid minder droog is en kan het positieve gevolgen hebben op hart en vaatziekten. Deze goede vetten zijn terug te vinden in verschillende vissoorten zoals de zalm, haring, sardines of forel.

Kokosolie
Een van de rijkste bronnen van verzadigde vetzuren is kokosolie. Kokosolie bevat laurinezuur. Dit is een krachtig middel wat ook nog een antibacterieel werkt. Het is zo krachtig dat het tegen virussen, infecties, ontstekingen en acne werkt. Daarnaast bevat het ook nog eens kokosolie. Dit zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd wordt, en een gehydrateerde huid is zacht en glad.

Tomaten
Dit is misschien niet waar je meteen aan zou denken maar tomaten zijn ook een hele goede manier om je huid te verbeteren. Ze kunnen je huid helpen tegen schadelijke stoffen en je kan het zelfs gebruiken als zonnebrandcrème. De reden hiervoor is een stofje genaamd lycopeen. Door dit stofje krijgen tomaten ook hun rode kleur.

Rode druiven
In rode druiven zit een stofje dat invloed heeft op de vorming van Sirtuin. Dit is een stofje dat invloed heeft op het verouderingsproces. Het enige nadeel van dit is dat je een grote hoeveelheid rode wijn moet gaan drinken om de voordelen te ervaren.

Groene thee
Deze thee bevat een heleboel antioxidanten. Het beschermt je tegen UV-schade en is daarmee een belangrijk component om huidveroudering te voorkomen. De antioxidanten zorgen er ook voor dat je huid stralend blijft.

Spinazie
De voedzame groente spinazie is erg goed voor de gezondheid en bevat een grote hoeveelheid ijzer, foliumzuur, chlorofyl, vitamine E, magnesium, vitamine A, vezels, plantaardige eiwitten en vitamine C. Door al deze vitamines en mineralen is het een

Water
Iets wat je huid echt niet kan missen is water. Je krijgt er een stralende huid van en je raakt er gehydrateerd door. Hierdoor blijft je huid elastisch en gaat het minder slap.

Heb je nu geen tijd om al deze voedingsmiddelen te nuttigen? Neem dan eens een kijkje bij de VitaminstoreAls lid van de Seniorenvoordeelpas krijg je zowel online als in de winkel korting bij Vitaminstore! Ontvang nu 6% korting op alle producten bij Vitaminstore.nl! Bekijk hier de online korting.

Reageer op dit artikel