Hapjes voor oud en nieuw

De kans is groot dat je zondag bezoek over de vloer krijgt of dat je zelf bij iemand op bezoek gaat. Tijdens de jaarwisseling moet er vooral ook goed gegeten worden. Daarom hebben wij een aantal ‘altijd succesverzekerde’ hapjes voor je.

Zalm in een wrap
Dit hapje kun je prima een dag van te voren maken en op de dag zelf serveren. Ook kun je dit makkelijk meenemen zonder dat heel de auto onder de zalm zit.

Benodigdheden
Gerookte plakjes zalm
Crème fresh of kruiden kaas
Wraps
Dillen
Sla

Bereiding
– Haal de wraps uit de verpakking en smeer deze helemaal in met de kruiden kaas of crème fresh. Als je de crème fresh gebruik is het aan te raden om de dillen klein te snijden, en die voordat je het op de wrap smeer goed door elkaar te roeren.
– Verdeel een aantal plakjes zalm en sla over de wrap.
– Rol de wrap op. Prik er een prikker in en leg het in de koelkast. Op het moment dat je de wraps wil gaan serveren snijd deze in behapbare stukjes.

Groente met hummus dip
Dit kun je natuurlijk allemaal kant en klaar kopen. Maar het is ook leuk om je eigen hummes te maken, dit is ook erg makkelijk.

Benodigdheden
Paprika
Wortel
Bleekselderij
kikkererwten gekookt 250 gram
olijfolie 1 deciliter
Tahin 1 eetlepel
Knoflook 1 teentje
Citroensap 1 eetlepel
Komijn 1 theelepel

Bereiding
– Snijd de groente in lang stengels en plaats deze in een glaasje zodat je ze er makkelijk uit kunt pakken.
– Neem een blender en maal de kikkererwten fijn. Voeg daarna al de andere ingrediënten geleidelijk toe totdat het een mooi en smeuïg geheel wordt.

Griekse Spanakopita
Een keer wat anders en erg lekker. Daarnaast is het ook nog eens makkelijk te maken.


Benodigdheden voor 10 stuks 
10 vellen filodeeg (diepvries)
225 g bladspinazie (diepvries)
200 g witte kaas
2 eieren
½ tl gemalen nootmuskaat
50 g geraspte pittige kaas

Bereiding
– Laat het filodeeg en spinazie ontdooien en dek het filodeeg af met een vochtige theedoek om uitdroging te voorkomen. Heb je niet zo’n haast met het maken hiervan? Laat het dan langzaam ontdooien in de koelkast. Verkruimel de witte kaas. Knijp zo veel mogelijk vocht uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn.
– Roer de kaaskruimels, de helft van het ei, nootmuskaat en geraspte kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Klop het ei los. Vouw de vellen filodeeg dubbel en bestrijk ze met het losgeklopte ei. Wees wel voorzichtig. filodeeg scheurt heel snel.
– Schep onderaan op de vellen een afgestreken eetlepel van het spinaziemengsel. Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog tweemaal naar elkaar toe tot het goed gevulde driehoekjes zijn. Let erop dat ze goed zijn dichtgevouwen anders loopt de vulling eruit tijdens het bakken. Verhit de frituurolie tot 175 °C en frituur de spanakopita in 2 min. goudbruin en gaar.

Je hebt nu een aantal heerlijke hapjes voor de jaarwisseling. Natuurlijk is het leuk en lekker om dit zelf te maken maar we kunnen ons voorstellen dat je hier niet iedere keer zin in hebt. Mocht je de volgende keer hapjes willen bestellen doe dit dan met korting bij onze Voordeel Partner Hapjesaanhuis.nl. Zij hebben veel verschillende hapjes en bezorgen deze bij je thuis. Als lid van de Seniorenvoordeelpas krijg je €10 korting bij je bestelling. 

Reageer op dit artikel