Huishoudschulden. Wat zijn dit voor schulden?

Huishoudschulden, bijna ieder gezin in Nederland heeft er wel mee te maken. Onder huishoudschulden vallen bijvoorbeeld de hypotheekschuld, een privé leaseauto en creditcardschulden. Maar wat kun je er nu aan doen om de kosten van deze schulden te beperken? Wij hebben wat dingen voor je uitgezocht en hebben een antwoorden op deze vragen.

Hypotheekschuld

Mocht je een schuld hebben omdat je een huis hebt gekocht dan ben je een van de velen. Zo lang je niet meer hebt geleend dan je maandelijks aan aflossing en rente kunt betalen zit je goed. Je hebt vaak tussen de 20 en 30 jaar om dit af te betalen. Wel kan het wellicht interessant zijn om een keer te kijken of het mogelijk is je rente naar beneden bij te stellen. Vaak komen hier wel kosten bij kijken maar die wegen dan niet op tegen de maandelijkse besparing. Bekijk hiervoor de mogelijkheden bij jouw bank.

Privé lease auto

Je kunt een auto kopen maar je kunt een auto ook privé leasen. Veel mensen hebben een lease auto van het bedrijf waar ze werken. Sinds een aantal jaar is het mogelijk om dit ook privé te doen. Hierdoor kun je vaak een wat luxere auto rijden dan als je er een zou kopen. Zoals bij alles zitten hier voor en nadelen aan. Een van de nadelen is dat je een BKR registratie krijgt. Wil je tijdens je leasecontract een huis kopen? Dan kan deze BKR registratie ervoor zorgen dat je geen lening krijgt voor je huis. Denk hier dus altijd goed over na.

Creditcardschulden

Veel van Nederlanders hebben een creditcard. Dit heeft, net als autolease, voor en nadelen. Een van de grootste nadelen is het rood staan door creditcardschulden. De rente die je moet betalen om rood te staan hierdoor is maar liefst 14%! Dat is erg hoog. Dit kan veel goedkoper. Mocht het nu zijn dat je een hoge creditcardschuld hebt dan is het wellicht intresant voor je om deze schuld over te nemen met een persoonlijke lening. Stel je hebt 5000 euro schuld bij je creditcardmaatschappij. Deze schuld kun je ‘overnemen’ met een persoonlijke lening tegen een veel lagere rente. Dan ga je van 14% rente naar bijvoorbeeld 4,1% rent!

De Nederlandse Kredietmaatschappij

De Nederlandse Kredietmaatschappij is een van de bedrijven die je een persoonlijke lening kan aanbieden. Je kunt eenvoudig, online een lening aanvragen tegen een lage rente van maar 4,1%. Deze lage rente is uniek en zelden zo laag geweest! Als lid van de Seniorenvoordeelpas kun je deze leningen aanvragen tegen dit lage rente percentage. Bekijk de website van De Nederlandse Kredietmaatschappij en bekijk de mogelijkheden! Ze hebben speciale leningen voor 60-plussers en 65-plussers.

Nog geen lid van de Seniorenvoordeelpas? Meld je dan hier aan en maak gebruik van deze en alle andere kortingen!

Reageer op dit artikel