Je fiets onderhouden

Wanneer je regelmatig fietst zal er een keertje iets stuk gaat. Daarom is het belangrijk om je fiets goed te onderhouden, zo gaat de fiets langer mee en voorkom je pech tijdens een fietstocht. Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet!

Verlichting

Controleer altijd of je voor- en achterlicht het doen. Als je fietsverlichting op batterijen werkt, vervang dan de batterijen eens per jaar. Zo voorkom je dat je lampen ermee ophouden tijdens het fietsen. Daarbij is het handig om altijd een extra setje batterijen en lampen mee te nemen. Het aanbod aan fietsverlichting is groot en varieert in voeding, kleur en sterkte. Wil je graag meer informatie over fietsverlichting? Klik dan hier. Of Bekijk hier het assortiment van Fietsenwinkel.nl over fietsverlichting.

Reflectie

Reflectoren lijken in eerste instantie misschien niet zo belangrijk, maar dat zijn ze wel! Doordat het licht van ander verkeer op de reflectoren schijnt, ben je goed zichtbaar in de avond. Kijk altijd of je reflectoren goed schoon zijn en of ze niet kapot zijn. Het kan levens redden!

Tip! Je kan ook reflectie op je kleding of fietstas plaatsen, zo weet je zeker dat je goed zichtbaar bent voor de rest van het verkeer.

Banden

Een lekke band is iets wat heel vaak voorkomt, controleer daarom regelmatig je bandenspanning. De kans op een lekke band is een stuk kleiner als je banden op spanning zijn.

Een fietsband van een gewone fiets moet ongeveer een spanning hebben van 3,5 tot 4 bar. Aan de zijkant van de band staat meestal aangegeven hoeveel bar er in de band moet. Ook is het handig om altijd te na te gaan of je banden niet versleten of beschadigd zijn.

Onderhoudsbeurt

Om ervoor te zorgen dat je fiets in top conditie is, kan je 1x per jaar een onderhoudsbeurt doen bij een fietsenwinkel. Dit verlengt de levensduur van jouw fiets. Zeker bij elektrische fietsen is dit aan te raden. Een fietsenmaker ziet gelijk wat de fiets nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld al een oudere e-bike dan kan het zijn dat de accu hiervan wat verouderd is en toe is aan vervanging. Vraag hier je servicebeurt aan.

Fietsenwinkel.nl

Wellicht ben je gewoon toe aan een nieuwe (electrische) fiets. Koop deze dan nu met hoge korting bij Fietsenwinkel.nl. Als lid kun je kortingen krijgen op e-bikes die op kunnen lopen tot wel €1000,-! Klik op de button hieronder en zie welke actie er nu voor jou van toepassing is! 

Reageer op dit artikel