Je verbouwing financieren

Je woont al jaren gelukkig in je huidige huis. Toch zou je graag iets veranderd willen zien. Een nieuwe badkamer of een mooie aanbouw. Of misschien is de keuken niet meer van alle gemakken voorzien. Deze aanpassingen kunnen je nog vele jaren woonplezier opleveren. Maar hoe pak je dit financieel aan? Lang niet iedereen heeft zomaar het bedrag liggen dat nodig is voor een verbouwing. Wij hebben wellicht een oplossing!

Waarom verbouwen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je beter kunt verbouwen dan bijvoorbeeld verhuizen. Vaak woon je al jaren (lees tientallen jaren) in hetzelfde huis. Je zit er heerlijk, fijne buurt en in dichtbij je familie. Waarom zou je deze vertrouwde buurt toch willen verlaten? Helaas is het soms zo dat gezondheidsproblemen ervoor kunnen zorgen dat je niet meer prettig in je huis kan blijven wonen. De keuken is niet meer gebruiksvriendelijk en douchen in bad is gaat niet meer zo makkelijk dan een aantal jaar gelden. Dit zijn redenen waarom je in een ander huis zou moeten gaan wonen. Maar met een kleine verbouwing kun je vaak nog jaren langer in je huis blijven wonen, samen met je partner.

Je wil verbouwen, en nu?!

De keuze is gemaakt, de verbouwing gaat er echt komen. Zo kunnen jij en wellicht je partner langer thuis blijven wonen. Doordat je bijvoorbeeld de badkamer verbouwd, de gevaarlijke drempels weghaalt en je slaapkamer naar beneden verplaatst is er nog jaren woonplezier mogelijk. Dit is besloten maar wat gaat dit allemaal kosten? Bezoek minimaal twee verschillende bedrijven of aannemers die deze klus voor je zouden willen klaren. Op het moment dat je weet wat de verbouwing ongeveer gaat kosten moet je gaan onderzoeken of dit haalbaar voor je is. Het is belangrijk dat je een aantal zaken meeneemt in deze overweging. Vergelijk de prijs van de verschillende bedrijven, de duur van de samenwerking en/of verbouwing, wat krijg je dan voor dat geld en welk ontwerp het beste bij je past. Dan komt de financiële afwikkeling.

Spaarrekening of geld lenen? 

Op het moment dat je overweegt om te gaan verbouwen is het goed om kritisch te kijken naar je financiële situatie. Heb je genoeg spaargeld of moet je geld bijlenen? Ook kun je ervoor kiezen om je spaargeld alleen aan te spreken voor de inrichting en de kosten van de verbouwing te lenen. Tegenwoordig is het helemaal niet raar om geld bij te lenen voor een verbouwing op een wat latere leeftijd. We worden allemaal ouder dan jaren geleden en daarom heb je vaak nog genoeg tijd om deze lening terug te betalen. Een verbouwing zoals hierboven beschreven kan snel rond de 7000  a 8000 euro kosten. Dit geld kun je bijvoorbeeld lenen bij De Nederlandse Kredietmaatschappij. Zij hebben speciaal voor 60- en 65-plussers. Bekijk hun website voor de mogelijkheden!

De Nederlandse Kredietmaatschappij biedt een rente die historisch laag is! Namelijk maar 4,1%. Bezoek de website en bekijk de mogelijkheden. Het is makkelijk, snel en online te regelen. Je bent geen weken verder voordat je het benodigde geld op je rekening hebt staan.

Reageer op dit artikel