De juiste schoenen voor je lichaam

Je voeten dragen als het ware je lichaam. Daarom is het ook niet gek dat je goed voor je voeten moet zorgen. Een onderdeel dat je hiermee kan helpen zijn goede schoenen. Dit is vaak de basis voor een heleboel voetklachten maar ook van last van je knieën, heupen en je rug. Door de juiste schoenen te gebruiken kan je dit niet alleen verhelpen maar kan je toekomende kwaaltjes ook voorkomen.


Eisen van een goede schoen
Bij het kopen van de juiste schoenen komt stiekem best veel kijken. Zo is het belangrijk om te kijken naar de breedtemaat en de lentemaat van je schoen. Ieder paar voeten is anders. Daarom is het niet gek dat je hier goed op moet letten. Daarbij moet je ook rekening houden met verschillende elementen zoals uitgezette voeten bij warmere dagen en genoeg ruimte bij de tenen. Verder is het belangrijk dat je genoeg steun krijgt en dat je holte goed wordt opgevuld. Hierdoor sta je niet alleen stabieler maar zet je ook minder druk op je gewrichten. Als laatste is het van belang om een paar schoenen te kiezen die flexibel zijn. Zo kan je voet goed meebewegen en heb je minder last van blaren en wrijvingen. Om je te helpen om de juiste schoenen te kopen in de winkel hebben we een aantal kooptips voor je opgezocht.
 

Tip 1. Koop schoenen in de juiste maat. Vaak kopen mensen schoenen waarvan we denken dat het de juiste maat is maar weten we eigenlijk helemaal niet wat onze schoenmaat is. Fixeer je niet te veel op de maat maar koop een maat die bij jouw past. Zorg ervoor dat ze niet knellen. Schoenen lopen bijna nooit uit en daarbij is het niet handig om schoenen te kopen die niet comfortabel zitten.

Tip 2. Een paar schoenen moeten passen in de lengte, breedte en hoogte.

Tip 3. Het is mogelijk om verschillende voetmaten te hebben. Daarom is het een goed idee om je voeten te meten zodat je zeker weet dat je de juiste maat schoenen hebt.

Tip 4. Om ervoor te zorgen dat je voeten niet voor problemen zorgen kan je dit laten controleren bij de podotherapeut. Hier controleren ze naar mogelijke afwijkingen en kunnen ze een heel voetenplan van maken om zo minder last te krijgen van je voeten.

Tip 5. Bekijk de schoenen voor wat ze zijn. Daarbij hoef je geen dure schoenen te hebben om goede kwaliteit schoenen te krijgen. Bekijk hoe de schoenen zijn gemaakt en hoe de verhoudingen zijn voor je een paar schoenen koopt.

Tip 6. Als je schoenen wilt hebben die zeker passen dan kan je kijken naar schoenen op maatwerk. Deze schoenen zijn iets duurder dan normale schoenen maar dan heb je wel schoenen op maat en deze zijn ook vaak van betere kwaliteit. Handwerk is helaas wel duur maar dan heb je ook wel wat.

Tip 7. Bekijk het materiaal van de schoenen voor je ze koopt. Zo kan je kijken naar de manier hoe het materiaal ademt en meebeweegt.

Tip 8. De juiste zolen kunnen een schoen erg sterk maken. Bekijk daarom altijd de zolen voor je schoenen koopt. Zorg ervoor dat ze flexibel en toch sterk zijn. Hierdoor bewegen je schoenen toch mee en hebben ze een goede schokdemping.

Tip 9. Tijdens het winkelen is het een goed idee om schoenen te passen op een harde ondergrond. Door een andere ondergrond kan je het verschil goed merken en heb je een beter beeld over de schoenen.

Tip 10. Koop je schoenen het liefst aan het eind van de middag. Zo zijn je voeten vaak opgezet rond deze tijd. Hierdoor zorg je ervoor dat je schoenen zeker zullen passen.

Ben je op zoek naar kwalitatief goede schoenen? Dan kan je kijken bij onze voordeelpartner Gabor. Hier vind je een groot assortiment aan schoenen. Ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Ontvang dan nu 8%* exclusieve korting op je online bestelling bij Gabor! Klik op de button om gebruik te maken van deze actie.
*niet geldig op reeds afgeprijsde artikelen.

 

Reageer op dit artikel