Last-minute vakantie altijd goedkoper?

Iedereen hoort het wel een aantal keer per week voorbij komen op tv en radio, last-minute vakanties. Maar wat is daar nu zo speciaal aan? En is het echt goedkoper dan ver van te voren boeken?

De letterlijke vertaling is de aller laatste minuut. Maar dit is natuurlijk wat overdreven. Last-minute vakanties is een term die is bedacht door bedrijven uit de reisbranche. Hiermee proberen zij ervoor te zorgen dat zij al hun vliegtuigen, hotels of appartementen op het laatste moment nog vol krijgen. Door een scherpe aanbieding te doen op willen ze dit doel bereiken.
De opvatting van een last-minute is voor iedereen anders. De één boekt een last minute vakantie twee weken van te voren en de ander gaat met een gepakte koffer naar Schiphol en vraagt bij de balie of er nog ergens plek is in een vliegtuig.
Over het algemeen wordt een vakantie je die zes weken van de voren boekt gezien als een last-minute vakantie.

Maar is het ook echt goedkoper?
Hier verschillend de meningen over. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd in 2016 door Expedia in samenwerking met de Airlines Reporting Corporation (ARC) blijkt dat het niet altijd goedkoper is om last-minute te boeken. Sterker nog, uit dit onderzoek bleek dat je de goedkoopste vliegtickets boekt 140 dagen van te voren, dus zo’n 4,5 maand, voor vertrek. Het onderzoek bevat informatie uit bijna acht miljard vluchtgegevens wereldwijd en zijn afkomstig van de aan Expedia Inc. gekoppelde websites.
Ben je van plan om een ticket te boeken naar een bestemming buiten Nederland, dan zal je portemonnee gevulder blijven als je vlucht en hotel in combinatie boekt. Gemiddeld bespaar je daar zo’n 120 euro mee. Voor reizigers die kiezen voor een korte-afstandsvlucht (bijvoorbeeld binnen Europa) in combinatie met een lang verblijf (meer dan 7 nachten), kan de besparing oplopen tot een pakketkorting die zo groot is als de prijs van de vlucht. Een aantrekkelijke deal dus!

Weekenden
Wil jij zeker weten dat je de beste deal te pakken hebt, dan moet je in het weekend tickets reserveren. Dan gelden over het algemeen de laagste prijzen bij de luchtvaartmaatschappijen. Vliegen naar een vakantiebestemming op een doordeweekse dag kan je ook veel geld besparen.

Ledenvoordeel
Mocht je zin hebben om toch nog last minute weg te gaan en ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Dan hebben wij wellicht een interessante aanbieding voor jouw. Het is mogelijk om met een flinke korting op vakantie te gaan in eigen land. Onze voordeel-partner Luxury Hotel Company geeft tot wel 50% korting! Benieuwd naar deze aanbieding en lid van de Seniorenvoordeelpas, klik dan hier.
Nog geen lid van de Seniorenvoordeel pas? Meld je dan nu aan en maak ook gebruik van deze korting. Klik hier om je aan te melden.

Reageer op dit artikel