Maak het jezelf makkelijker

Bij het ouder worden hoort ook het minder goed kunnen bewegen. Helaas is het iets waar veel senioren last van beginnen te krijgen. Bij de een gaat dat sneller dan bij de ander maar uiteindelijk zullen we allemaal moeite gaan hebben met het aantrekken van je sokken. Maar niet getreurd! Er zijn al heel veel oplossingen bedacht in de vorm van hulpmiddelen. Wat er allemaal is zetten we voor je op rij.

Aankleedhulp
Hier vallen hulpmiddelen onder die niet alleen speciaal zijn voor senioren die zich niet meer zo goed zelf kunnen aankleden, maar ook hulpmiddelen die voor iedereen handig zijn. Denk bijvoorbeeld aan schoenlepels of veters van elastiek. Mocht je wat meer problemen krijgen met het het aankleden dan heb je speciale beugels waarmee je je sokken aan kunt doen. Maar ook bijvoorbeeld panty’s en steunkousen. Ook kan het vervelend en moeilijk worden om de rits van je jas dicht te krijgen. Ook hier zijn allemaal oplossingen voor.

Keukenhulp
Helaas kan het zo zijn dat je in de toekomst last gaat krijgen van je gewrichten en spieren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld niet meer makkelijk een mes vasthouden of kracht zetten om iets te openen. Zorgthuiswinkel heeft hier enorm veel oplossingen voor. Denk aan bestek dat in een bepaalde hoek gebogen is of een klem die je om je pan kan zetten zodat je deze niet van het fornuis af stoot. Dit zijn allemaal kleine aanpassingen die je leven wat makkelijker maken. En dit zorgt ervoor dat je langer zelfstandig thuis kan wonen.

          

Steuntjes en beugels
Dat ene steuntje in de rug om op te staan of jezelf omhoog te trekken is soms wel fijn. Er zijn heel veel verschillende beugels en steuntjes. Je hebt beugels bij de douch en toilet. Maar ook om uit de auto of bed te stappen. Het kan ook zijn dat je net dat ene steuntje nodig hebt. Dan zijn er verschillende sta-op hulpmiddelen. Dit kun je in een stoel plaatsen die je net over dat moeilijk punt heen helpt.

Badkamer
De badkamer kan op oudere leeftijd gevaarlijk worden dan veel mensen denken. Het zelfstandig op het toilet gaan zitten en weer opstaan wordt lastiger. Maar ook het in en uit bad stappen is niet handig op oudere leeftijd. Het staand douche kan ook vermoeiend worden of je kunt makkelijker je evenwicht verliezen. Dan is het handig om stoel in de douche te hebben staan. Hier zijn dan ook speciale stoelen en krukken voor. Wat altijd verstandig is, hoe oud je ook bent, is een antislip douchemat.

Ouder worden willen we allemaal en als het even kan willen we gewoon thuis blijven wonen zolang als dat kan. Met deze kleine aanpassingen aan je huis of je manier van leven is dit mogelijk. Jij en je partner kunnen er weer tegenaan en genieten van jullie eigen huis. Natuurlijk zijn er nog veel meer hulpmiddelen voor ouderen. Deze kun je allemaal vinden op de website van onze online Voordeel Partner Zorgthuiswinkel. Zij bieden onze leden 10% geld terug bij de aankoop van een product naar keuze. Bekijk hier de korting. Wacht niet langer en verhoog je woongenot met deze kleine aanpassingen.

Reageer op dit artikel