Wat mag je meenemen in je handbagage

Ga je bijna op vakantie dan is het fijn als je weet wat je allemaal mee mag nemen. Zo kan je kijken naar verschillende dingen die je in je ruimbagage kan stoppen en in je handbagage. Om je hier een beetje mee te helpen hebben we een paar aandachtspunten voor je verzameld zodat je voorbereid op vakantie kunt gaan.

Vloeistoffen en gel
Wil je vloeistoffen meenemen? Hou er dan rekening mee dat dit aan verschillende voorwaarden moet voldoen. De verpakkingen mogen maximaal 100ml inhouden. Hier zijn ze op het vliegveld erg streng in. Mocht je meer dan 100ml meenemen dan kan het zo zijn dat het ter plaatse wordt weggegooid. Wees dus van tevoren voorbereid en neem vloeistoffen en gels mee in kleine reisverpakkingen. Zo voorkom je narigheid en kan je de vloeistoffen makkelijk meenemen.

Hersluitbare zak
Bij het meenemen van de vloeistoffen en gels is het verstandig om ook eens te kijken naar manier hoe je deze vloeistoffen meeneemt. Zo kan je ze het beste meenemen in een hersluitbare zak zodat het makkelijk te controleren is en overzichtelijk blijft. Deze zakken zijn te vinden in elke supermarkt en dus makkelijk verkrijgbaar. De toegestane hoeveelheid vloeistoffen is maximaal 1 liter per persoon.


Medicijnen
Heb je bepaalde medicijnen die je inneemt en wil je ze meenemen op reis? Dan is het verstandig om een doktersverklaring mee te nemen. Zo kom je niet voor verassingen te staan als je op het vliegveld bent. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de verschillende hoeveelheden aan medicijnen dat je meeneemt. Zo is het niet handig om te veel mee te nemen tijdens het reizen.

Aankopen op het vliegveld
Heb je zin om flink te shoppen op het vliegveld? Dan kan je deze aankopen meenemen in het vliegtuig. Deze artikelen mogen mee in een speciale verzegelde tas. Hierdoor kan je na de paspoortcontrole toch nog wat leuke dingen meenemen. Wil je eten en drinken meenemen? Dan kan je dit het beste in de tas laten voor je het vliegtuig in gaat. Het kan namelijk zo zijn dat je flesje drinken moet worden weggegooid als het vliegtuig wilt betreden.

Scherpe voorwerpen
Het klinkt misschien erg logisch maar scherpe voorwerpen zoals een zakmes, scheermesjes of een puntige nagelvijl mogen niet mee in je handbagage. Dit is omdat het mogelijk gevaarlijk kan zijn. Stop ze daarom gewoon in je ruimbagage om misverstanden te voorkomen.

Eten en drinken
Wil je eten en drinken meenemen? Dan kan je het beste de 100ml regel aanhouden. Zo mag je bijvoorbeeld best een pot pindakaas meenemen maar wordt het aangeraden om dit in een klein potje mee te nemen.

Bekijk van tevoren eerst wat de regels zijn op bepaalde websites zoals Schiphol.nl. Hier vind je alles rondom de regels en de aanpassingen. Daarbij kan je ook kijken naar verschillende reisapps. Deze apps kunnen je meteen helpen met wat je allemaal wel en niet mee mag nemen. Klik hier om naar de douane reizen app te gaan.

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantie? Bekijk dan de accommodaties van onze Voordeel Partner Booking.com. Hier vind je een groot assortiment aan verschillende accommodaties voor elk budget. Bekijk hier wat Booking.com voor accommodaties heeft. Ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Ontvang dan nu 4% geld terug op je boeking bij Booking.com! Klik op de button om gebruik te maken van de actie.

Reageer op dit artikel