Een nieuwe liefde op latere leeftijd

Soms is het lot je niet goed gestemd. Je bent jaren gelukkig samen geweest met je partner en opeens is het niet meer. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, geen van allen zijn ze leuk. Maar wat nu als je op deze leeftijd graag een nieuwe liefde zou willen vinden. Is dat normaal? En waar vind je die dan? Die eerste date, hoe pak je dat aan? Ten eerste, liefde is voor iedereen hoe jong of oud je ook bent! En verder, wij hebben een aantal hele handige liefdes tips voor je.

Ik ben alleen

Uiteindelijk wil iedereen graag met iemand oud worden. Je trouwt niet met iemand om op voorhand al te weten dat je gaat scheiden van deze persoon. Ook komt het voor dat je partner wegvalt en jij er alleen voor komt te staan. In beide gevallen is het belangrijk om dit verlies te verwerken. Zorg ervoor dat je alles een plek hebt gegeven voordat je aan iets nieuws begint. Sluit je het niet goed af dan kan het voor onnodige problemen zorgen in je nieuwe relatie.

Hoe vind ik iemand?

Het vinden van je nieuwe liefde kan lijken als een hele klus, dat is zeker niet het geval. Ten eerste moet je niet dwangmatig gaan zoeken naar een nieuwe partner. Laat het komen zoals het komt maar je kunt het lot natuurlijk wel een handje helpen. Schrijf je bijvoorbeeld in bij een datingsite. Er zijn datingsites speciaal voor senioren. Of ga er weer is wat vaker op uit. Je nieuwe liefde zal niet bij je aan komen bellen. Boek een vakantie in je eentje en sta open voor nieuwe contacten. Dit zijn een aantal dingen die je kunt doen om je kansen te vergroten.

Je profiel instellen op een datingsite

Als je een profiel aanmaakt op een datingsite dan is het erg belangrijk dat je eerlijk bent. Maak jezelf niet beter of mooier dan je bent. Hierdoor voorkom je teleurstellingen. Er zijn genoeg mensen die op je vallen, ook al is je CV niet bijzonder of ben je geen Brad Pitt. Natuurlijk is een goede foto wel erg belangrijk. Zorg er dan ook voor dat een foto recht van voren is genomen of een beetje van boven. Ook is het licht erg belangrijk. Een donkere foto kan je wat nors maken. En lach altijd op de foto, dat vinden mensen het leukste om naar te kijken. Een laatste tip, let ook op de achtergrond van je foto. Is het een rommel of staan er gekke dingen op de achtergrond? haal het even weg.

De eerste date

Stel je hebt iemand gevonden die graag een keer met je wil afspreken. Dan is het verstandig om af te spreken bij een openbare plek. Zo kun je altijd zelf kiezen of je wil blijven of dat je weggaat. Mocht je het erg spannend vinden vraag dan een vriend of vriendin om stand-by te staan. Dit wil zeggen dat je bijvoorbeeld afspreekt dat hij of zij ook in het restaurant is. Of dat als je een bepaald berichtje stuurt zodat deze persoon je kan komen ‘redden’. Maar zorg er altijd voor dat je er leuk uit ziet en lekker ruikt. Vervolgens is het ook hier weer belangrijk dat je gewoon jezelf bent. Doe je niet anders voor. Is het niks, dan is het niet erg en dan heb je hier ook weer van geleerd. Is het wel iets dan kan het eventueel meer worden dan alleen een afspraakje.

Wil jij nu wel eens een gokje wagen in de liefde? Dan hebben wij een goed aanbod voor je. Probeer het online daten is bij onze Partner 50Liefde.nl. Ontvang 10 dagen Full Membership voor € 4,99 bij 50liefde.nl! Als lid van de Seniorenvoordeelpas krijg je dit unieke aanbod. Bekijk hier de actie. Wil je eerst meer weten over 50Liefde bezoek dan de website. 

Reageer op dit artikel