Nuttige Airfryer tips

Je zult je verbazen over de hoeveelheid Airfryers in Nederland. Vraag een keer rond bij jouw in de straat en hoogstwaarschijnlijk heeft iemand er wel een. Ondertussen weet iedereen wel dat je met een Airfryer ‘gezond’ snacks kunt bereiden. Maar je kunt nog zoveel meer met dit apparaat. En er zijn ook een aantal dingen die handig zijn om te weten of je Airfryer.

Waar zet je hem neer?
Een Airfryer staat nooit direct op de ondergrond. Dat wil zeggen deze heeft pootjes. Deze zijn gemaakt van kunststof zodat het apparaat stevig staat en niet makkelijk kan omvallen. Mocht je een aanrechtblad hebben dat niet goed tegen hitte kan dan is het aan te raden een onderzetter onder de Airfryer te plaatsen. Zet hem nooit op je gas- of inductieplaat. Mochten deze per ongelijk aangezet worden dan kunnen er delen van de Airfryer gaan smelten.

Schoonmaken 
Het is eigenlijk heel eenvoudige. Je haalt de bak (die inmiddels is afgekoeld) uit de Airfyer en vult deze met wat water en afwasmiddel. Laat dit ongeveer tien minuten weken. Verwijder het vet vervolgens met een borstel of zachte spons, geen schuurspons. De binnenkant van de bak van de Airfryer is namelijk bedekt met een anti-aanbaklaag. Als je hier met scherpe voorwerpen of grove sponsjes overheen gaat kun je dit beschadigen. De buitenkant van de bak kun je wel met een schuursponsje schoonmaken.

Voorverwarmen
Een Airfyer hoef je niet voor te verwarmen. Wel heeft het apparaat even de tijd nodig om op de gewenste temperatuur te komen. Wil je de bereidingstijd korter maken dan is het aan te raden om de Airfyer wel voor te verwarmen. Hierdoor zal het eten wat sneller gaar zijn. Stel je zit aan het voorgerecht en je wilt bij het hoofdgerecht frietjes serveren. Zet de Airfryer vast aan, je frietjes zullen wat eerder klaar zijn.

Olie gebruik
Het gebruik van olie is in veel gevallen niet nodig. Producten die al zijn voorgegaard of een ‘behandeling’ hebben gehad hebben geen extra olie nodig. Maar een kip die nog niet gemarineerd is kan wel wat olie gebruiken. Maar gaat het over snacks of friet? Dan is het niet nodig, hier zit al een laagje vet omheen. Dit is voor de Airfryer genoeg om ervoor te zorgen dat het gaar wordt en lekker knapperig.

Veelzijdig 
Iedereen weet dat je een Airfryer kunt gebruiken om op een gezondere manier snacks te bereiden. Maar de Airfryer is meer dan een frituurpan. Het is ook een soort oven, dus (bijna) alles wat daarin kan, kan ook in de Airfyer. Denk aan taart, cupcakes en bijvoorbeeld eigengemaakte chips. Maar er staan ook recepten van gehaktballen en uienbrood.

Wil jij nu ook zo’n Airfryer dan hebben we erg goed nieuws! Expert heeft deze een exclusieve actie op deze apparaten. Hou je vast, er komen enorm veel voordelen aan!
Je krijgt bij de aankoop van Philips Airfryer (PHILIPS HD9247/90) €20 korting + gratis pakket + 6% Geld terug!Nou deze super deal kan je haast niet laten liggen. Log in op onze website en maak meteen gebruik van deze actie. De pagina van Expert vind je hier. 

Reageer op dit artikel