Nationaal Ouderenfonds

Seniorenvoordeelpas steunt Nationaal Ouderenfonds
Nederland telt ruim 1 miljoen ouderen die eenzaam zijn of vanwege verminderde zelfredzaamheid beperkt zijn om dingen te ondernemen. Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in om deze kwetsbare groep te ondersteunen. Bijvoorbeeld door de sociale kring te vergroten, te helpen bij praktische vragen over wonen en zorg of dagelijkse zaken zoals boodschappen weer mogelijk te maken. Een prachtig initiatief dat Seniorenvoordeelpas graag ondersteunt. Vandaar dat wij bij iedere verkochte pas €1,- doneren. Onze leden dragen hierdoor dus automatisch bij aan de steun voor ouderen.

Een greep uit de projecten van het Nationaal Ouderenfonds:

  • Met de gratis belservice de Zilverlijn bellen vrijwilligers ouderen wanneer gewenst iedere week op. Ze bieden zo een luisterend oor en zorgen ervoor dat zij een gezellig praatje of goed gesprek kunnen voeren.
  • Met het Walking football- initiatief voetballen wekelijk 1.000 ‘OldStars’ bij hun favoriete Eredivisie- of amateurclub. Een leuke manier om te werken aan een gezonde levensstijl en nieuwe vriendschappen op te bouwen.
  • Dames én heren op leeftijd krijgen de kans om gezellig samen te breien, haken of quilten bij een van de 100 Samen Breien-groepen.
  • De BoodschappenPlusBus helpt 20.000 ouderen per jaar dagelijkse dingen zoals een uitje, op bezoek gaan of boodschappen doen weer mogelijk te maken. De bus rijdt momenteel op meer dan 80 plaatsen in Nederland.
  • Vragen over ouder worden, wonen, zorgzaken of financiën? De OuderenOmbudsman helpt bij het beantwoorden hiervan en is bereikbaar voor zowel ouderen als hun mantelzorgers.


Meer weten over het Nationaal Ouderenfonds?

Wil je meer weten over het werk van het Nationaal Ouderenfonds? Of wil je je misschien wel opgeven voor een van de diensten? Bel gratis naar 0800 1325 of kijk op www.ouderenfonds.nl.

Wil je nog meer doen?
Net zoals andere goede doelen kan het Nationaal Ouderenfonds niet zonder financiële steun. Word daarom donateur en help onze ouderen in Nederland. Kijk op: www.ouderenfonds.nl/help-mee/doneren/