De perfecte koffer voor handbagage

Op vakantie gaan is voor vele een uitkomst. Een moment van rust maar tegelijkertijd ook een moment van spanning en nieuwsgierigheid. Voor je op vakantie kan komt er meestal een heleboel bij kijken. Inpaklijsten worden gemaakt, koffers worden van zolder gehaald en planningen worden gemaakt. In een tijd waar de wereld heel toegankelijk is geworden en waar we steeds vaker op kortere vakanties of stedentrips gaan is het handig om een koffer te nemen die ook mee kan als handbagage. Maar waar moet je allemaal op letten als je een klein koffertje mee wilt nemen? Wij hebben een lijst gemaakt met aandachtspunten zodat jij goed voorbereid op vakantie kan gaan met de juiste koffer.

Afmetingen
Laten we beginnen bij de afmetingen. Bijna elke luchtvaartmaatschappij heeft hier andere regels voor. De meest voorkomende afmetingen voor een handbagage koffer is 55cm hoog x 44cm breed x 20cm diep of 55cm hoog x 35cm breed x 25cm diep. Dit geld vooral bij de low cost luchtvaartmaatschappijen.

Gewicht
Handbagage mag maximaal rond de 7 tot 10 kilo wegen. Dit verschilt ook weer per luchtvaartmaatschappij. Het is verstandig om hier rekening mee te houden bij het zoeken van een geschikte koffer. Er zijn verschillende lichtgewichte koffers die ervoor zorgend dat je net iets meer mee kan nemen. Dit zijn koffers die of van een zeer lichte plastic stof zijn gemaakt of van stof zijn. Let er hier wel op dat als je vaker alleen met handbagage wilt reizen je beter kan investeren in een sterke koffer. Deze zijn meestal wel iets duurder maar gaan wel veel langer mee en zijn ook meestal net iets lichter. Een lichtgewicht koffer is meestal rond de 1,5 kilo en een normale kleine koffer kan al snel 2 a 4 kilo zijn.

Wielen
Een koffer die snel en wendbaar meebeweegt is erg handig als je stressvrij door de luchthaven wilt gaan. Wieltjes helpen al een heleboel met het gebruiksgemak van een koffer. Zo kan je de koffer makkelijk snel en vooral licht vervoeren zonder de belemmeringen en het gesjouw van koffers. Let er wel op dat de wieltjes van de koffer ook worden meegerekend bij de afmetingen. Hier zijn embedded wieltjes voor ontworpen. Deze koffers hebben wieltjes die in de koffer zijn verwerkt. Dit scheelt weer extra centimeters. Verder zijn er koffers met rubberen wieltjes en plastic wieltjes. Het voordeel van rubberen wieltjes is dat ze minder lawaai maken en vaak ook langer meegaan. Het aantal wieltjes is ook een aandachtspunt. Zo heb je koffers met 2 of 4 wieltjes. De koffers met 4 wieltjes zijn de zogenaamde spinners. Deze zijn iets meer wendbaar en daarom ook makkelijker te vervoeren.

Trekstang
Bij een koffer heb je verschillende handels en in de meeste gevallen ook een trekslang. Deze slang is meestal in het midden van de achterkant geplaatst om zo makkelijk de koffer mee te kunnen nemen. Hierbij is het verstandig om een stevige stang te kiezen. Dit zal ervoor zorgen dat de koffer minder snel los zal laten waardoor je langer plezier hebt van je koffer.

Slot
Ondanks dat je met je handbagage reist is het wel verstandig om een goed slot op de koffer te doen. Hierdoor zorg je er uiteraard voor dat niemand in je spullen kan komen. Je kan voor een cijferslot of een sleutelslot kiezen. Deze sloten hebben zo hun eigen charmes. Om makkelijk in de koffer te kunnen hebben vele koffers een ingebouwd slot. Dit is voornamelijk in de vorm van een cijferslot waardoor je niet bang hoeft te zijn om je sleutel te verliezen.

Ga je binnenkort op vakantie of heb je al een stedentrip geboekt? Kijk dan eens bij onze online Voordeel Partner Wehkamp. Zij hebben een groot assortiment aan koffers. Bij Wehkamp krijg je tot wel 5% geld terug op je aankoop. Wil je hier graag winkelen klik dan hier.

Reageer op dit artikel