Recept: een gezonde notenreep

Een gezonde snack voor tussendoor is vaak een makkelijke oplossing voor in de ochtend of in de middag. Een kleine luchtige snack waar je veel gezonde voedingsmiddelen uit kan halen zonder te veel poespas. Daarom hebben we deze week een gezonde notenreep als recept voor je opgezocht.

Ingrediënten voor ongeveer 8 tot 10 repen:

– 80 gram witte of zwarte sesamzaden
– 80 gram havermout
– 80 gram aan noten en pitten (notenmix met pompoenpitten, zonnebloempitten, pijnboompitten)
– 7 tot 8 eetlepels honing

Benodigdheden:

– Pan
– Cakevorm
– Bakpapier

Zo maak je de gezonde notenreep:

Stap 1. Verwarm de sesamzaden in een pan. Roer het goed door zodat alles goed verwarmd is en de geur van gebakken sesam te ruiken is. Laat ze vervolgens in een aparte bak afkoelen.

Stap 2. Verwarm vervolgens in dezelfde pan de havermout. Doe dit voor ongeveer 4 minuten. Roer de havermout ook goed door zodat alles mooi goudbruin wordt.

Stap 3. Voeg de notenmix aan de pan toe en verwarm het geheel. Doe dit voor een kleine 2 minuten. Zorg ervoor dat de noten en de havermout goed doorgeroerd zijn. Wacht tot je een licht poffend geluid hoort. Zo weet je wanneer de notenmix voldoende verwarmd is.

Stap 4. Voeg de geroosterde sesamzaden toe aan de mix en roer dit vervolgens nog eens goed door.

Stap 5. Haal de pan van het vuur. Roer langzaam een eetlepel honing toe aan de notenmix. Doe dit tot de honing op is. Roer alles langzaam door. Het kan zijn dat je een licht sissend geluid hoort. Dit is de honing die reageert op de hitte van de pan. Laat het vervolgens rusten.

Stap 6. Pak de cakevorm en plaats hier een vel bakpapier op. Voeg vervolgens de mix in de cakevorm. Haal een ander stuk bakpapier en plaats dit aan de bovenkant. Zo is de gehele mix bedekt. Druk alles goed aan zodat de vorm er goed in zit.

Stap 7. Laat alles rusten in de koelkast voor een uur.

Stap 8. Haal de cakevorm uit de koelkast en verwijder het bakpapier. Snijd vervolgens de repen uit de cakevorm. De repen zijn nu klaar om gegeten te worden.

Stap 9. Bewaar je repen in de koelkast om de houdbaarheid te maximaliseren. Zo blijven ze voor ongeveer een week goed.

Veel plezier met snacken!

Reageer op dit artikel