Recept voor een heerlijke Moederdag aardbei kwarktaart

Verwen je moeder deze zondag met een geweldige Moederdagtaart. Zo kan je makkelijk een taart maken om zo je moeder te verassen. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens enorm lekker en wie wilt er nou geen taart.

Ingrediënten:

125 gram Bastogne koeken
75 gram zachte boter
300 gram roomkaas
60 gram suiker
1 theelepel vanille extract of een vanille stokje
250 milliliter slagroom
2 bakken verse aardbeien
Flesje aardbeiensaus
Een beetje boter of olie om een taartblik mee in te vetten

Benodigdheden:

Afsluitbare plastic zak
Ronde taartvorm
Elektrische mixer
Koelkast
Deegroller

Bereiding:

Stap 1.
Neem een taartblik en vet hem lichtjes in. Plaats de koekjes in een plastic zak en verpulver ze met een deegroller. Plaats de kruimels in een grote kom. Smelt de boter en voeg dit toe een de kruimels. Hierdoor krijg je een lichte bodem die je kan gebruiken. Plaats het mengsel in het taartblik en verspreid het goed. Druk het rustig aan.

Stap 2.
Plaats het in de koelkast zodat het rustig vorm kan krijgen. Snijd 1 bakje aardbeien in kleine stukken. Pureer het andere doosjes aardbeien in de blender. Voeg hier een flesje aardbeiensaus aan toe. Dit zorgt ervoor dat het een dik mengsel wordt.

Stap 3.
Nu je een dik mengsel hebt kan je de roomkaas, suiker en de vanille extract toevoegen. Mocht je een vanille stokje gebruiken, halveer dan het stokje en haal de zaadjes er uit met een mesje. Voeg vervolgens de zaadjes toe aan je mengsel.

Stap 4.
Neem een aparte kom en klop de slagroom. Zodra de slagroom dikker wordt kan je het roomkaas mengsel toevoegen. Zo krijg je een dik beslag.

Stap 5.
Haal het taartblik uit de koelkast en voeg het roomkaas mengsel toe aan de korst. Doe dit langzaam. Werk van buiten naar binnen toe. Laat dit vervolgens in de koelkast opstijven.

Stap 6.
Na ongeveer 4 uur is je kwarktaart klaar. Haal het voorzichtig uit de koelkast. Het zou nu een semi harde substantie moeten hebben. Versier de taart met aardbeien. Je kan ze in een patroon leggen of centreren. Nu kan je de taart aansnijden en serveren.

Reageer op dit artikel