Recept: Klassieke Indiase curry met yoghurt

Een goede Indiase curry is erg lekker maar ook zeker erg speciaal. Ze zijn erg goed te combineren en je kan ook nog eens alles personaliseren. Heb je zin in een Indiase curry maar heb je liever een vegetarische variant. Lees dan vooral verder.

Omdat er veel Curry’s zijn die je combineert met rijst hebben we gekeken naar een gerecht waar we dit kunnen vervangen met bataat en linzen. Het allerleukste aan dit gerecht is dat je het ook nog eens in één pan kan koken. Dit maakt het niet alleen maar makkelijker maar het scheelt ook nog eens afwassen.

Wat heb je nodig:
150 milliliter kokosmelk
100 milliliter magere yoghurt
3 theelepels kerriepoeder
2 theelepels kurkuma
20 milliliter sojasaus
8 takjes koriander
80 gram groene linzen
Een halve rode peper
4 pitabroodjes
300 gram bataat
1 Knoflookteen
1 paksoi

Benodigdheden
Oven
Hapjespan met deksel

Instructies
Stap 1.
Verwarm de oven op 180 graden. Pel de knoflook en snijd het fijn. Snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgend ook de rode peper fijn.

Stap 2. Roer de kokosmelk los of schud het pak stevig zodat er geen klontjes meer zijn.

Stap 3. Verhit de zonnebloemolie in een grote hapjespan met deksel. Roerbak de knoflook, rode peper, het kerriepoeder en de gemalen kurkuma. Doe dit voor ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur.

Stap 4. Voeg de groene linzen in de hapjespan en bak dit voor ongeveer één minuut. Schenk hier de kokosmelk aan toe en 150 milliliter water per persoon aan toe. Laat het rustig afgedekt koken voor 25 tot 30 minuten op laag vuur.

Stap 5. Schil de bataat in kleine blokjes van ongeveer één centimeter. Voeg de bataat na 10 minuten aan de hapjespan en kook ze met de rest mee. Maak de pita’s vochtig door ze te besprenkelen met water. Bak ze daarna ongeveer 5 minuten in de oven.

Stap 6. Snijd de paksoi klein en separeer het witte deel van de groene bladeren. Voeg het witte gedeelte de laatste 5 minuten van het koken aan de hapjespan toe en snijd de koriander grof.

Stap 7. Breng de curry op smaak met peper en zout. Voeg de bladeren van de paksoi en de sojasaus aan de curry toe en roer dit ongeveer één minuut. Haal de pita’s uit de oven.

Stap 8. Verdeel de gekookte curry over de borden en garneer ze met verse koriander, magere yoghurt en pita’s.

Heb je nu zin gekregen om dit geweldige recept te maken maar heb je gewoonweg geen tijd om alles in huis te nemen? Dan kan je nu gebruik maken van de voedselbezorgservice van Hello Fresh. Zij bezorgen wekelijks voedingspakketten bij je thuis met allemaal verse producten. Hiermee kun je gerechten bereiden die je van te voren kun kiezen. Als lid van de Seniorenvoordeelpas krijg je €25 korting op je eerste maaltijdbox! Dat is gezond eten zonder het gedoe van het boodschappen doen! Wat wil een mens nog meer?! Bekijk hier onze actie met Hello Fresh en bestel meteen een maaltijdbox.

Reageer op dit artikel