Recept van de week: Kip Kerrie

Iedere week deelt Seniorenvoordeelpas.nl een lekker recept. Deze week leggen we uit hoe je kip kerrie maakt. Een gezonde variatie op je wekelijkse menu.

Benodigdheden voor 2 personen

– 1 kipfilet
– 1 grote ui
– 1 teentje knoflook
– 1 rode paprika
– 250 gram sperziebonen
– 1 eetlepel kerriepoeder
– een aantal chilivlokken naar smaak
– 1 theelepel kurkuma
– halve theelepel korianderpoeder
– ananas
– 200 ml kokosmelk
– 200 gram zilvervliesrijs
– 1 eetlepel bloem
– 1,5 eetlepel rozijnen
– zout

Bereiding van de kip kerrie

– Maakt de sperzieboontjes schoon en snijd ze in stukken. Kook deze vervolgens gaar in 15 minuten.
– Snipper de ui en bak deze glazig in een grote diepe pan met wat olie. Pers of snijd het knoflookteentje fijn en bak deze even mee. Let op, laat dit niet verbranden daar wordt de knoflook bitter van.
– Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit ook toe aan de pan met ui en knoflook. Bak de kip rondom aan, het mag bruinkleuren.
– Snijd de paprika in blokjes en bak deze ook mee met het geheel.
– Voeg vervolgens al de kruiden toe (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) aan het kipmengsel. Voeg nu ook de bloem toe en zorg dat deze goed is verdeeld over het geheel, laat dit even meebakken.
– Voeg de kokosmelk toe en laat dit rustig doorwarmen in de komende 8 minuten. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
– Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten sperziebonen door de saus.

Serveer de kip kerrie met rijst. Kook deze rijst zoals staat beschreven op de verpakking.

 

Smakelijk eten!

Reageer op dit artikel