Roald Dahl Dag

Het is vandaag de verjaardag van Roald Dahl en een tijd geleden hebben ze deze dag dan ook omgedoopt tot de Roald Dahl dag.

Roald Dahl is een schrijven die vele harten heeft gestolen. Hij heeft tientallen boeken geschreven voor volwassenen en kinderen. De kinderboeken worden nog steeds erg veel gelezen. De meest populaire kinderboeken van Roald Dahl zijn: Matilda, De GVR, Sjakie en de chocoladefabriek, De Griezels en De heksen. Een aantal van deze boeken zijn ook verfilmd. De meest recente verfilming van een boek is die van de GVR.

             
Boeken die voor volwassenen zijn geschreven zijn de boeken: Alle verhalen, Liefs van Boy, Oom Oswald en De dominee van dreutelen. Roald Dahl heeft erg veel boeken geschreven en de meeste zijn toch wel voor kinderen geschreven. De fantastische verhalen over heksen, boze juffen, griezels en vooral dromen nemen de kinderen mee naar een andere wereld. ”Door Roald Dahl ben ik lezen leuk gaan vinden.” Is een regel die door veel jongvolwassenen wordt uitgesproken.

Vandaag is het de dag van Roald Dahl, hou zou vandaag 101 zijn geworden. Hij mag er dan niet meer zijn, zijn boeken zullen nooit vergeten worden.

Ledenvoordeel
Heb jij nu ook zin gekregen in het lezen of voorlezen van de kunstwerken van Roald Dahl, en ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Dan hebben wij waarschijnlijk een leuke korting voor je!
Onze voordeel-partner ECI heeft exclusief voor onze leden een erg mooie aanbieding. Benieuwd naar wat deze aanbieding is? Klik dan op deze link.
Ben je nog geen lid maar wil je wel gebruik maken van deze en nog veel meer voordelen? Meld je dan hier aan. 

Reageer op dit artikel