Seniorentelefoon, waar moet je op letten?

Een telefoon vol met verschillende applicaties en technische snufjes. Voor de een is het erg handig maar voor velen is de moderne manier van telefoneren helemaal niet zo vanzelfsprekend. Voornamelijk bij ouderen en mensen met een beperking zijn smartphones niet handig in gebruik. Daarom zijn er speciale telefoons ontwikkeld om deze groep mensen een steuntje in de rug te bieden. Wil je een seniorentelefoon kopen of ben je aan het oriënteren rondom het onderwerp? Lees dan vooral verder. Wij hebben namelijk uitgezocht waar je op moet letten als je een seniorentelefoon wil kopen.

Seniorentelefoons voor wie zijn deze geschikt?

Iedereen kan in principe gebruik maken van een seniorentelefoon. Echter is het gemaakt voor mensen die moeite hebben met het gebruiken van de smartphones van dit moment. Het probleem ligt vaak bij de kleine toetsen, zichtbaarheid op een klein scherm en het niet begrijpen van verschillende applicaties. Bij een seniorentelefoon is er goed gekeken naar de wensen en behoeften van de gebruikers. Zo is er vaak ook een bureaulader om onnodige draden te voorkomen en wordt de telefoon vaak geleverd met een noodknop. Dit is handig om op een eenvoudige manier familie en vrienden te waarschuwen mocht er een noodsituatie plaatsvinden.

Klassiek, klaptelefoon, mobiele telefoon of smartphone?

Er zijn een heleboel verschillende seniorentelefoons te vinden. Zo heb je een klassieke telefoon, de klaptelefoon en een smartphone. Elk model heeft zo weer zijn charme.

Klassiek
Het klassieke model is een liefhebber bij senioren. Dit is omdat een klassiek telefoontoestel geen ingewikkelde opties bevat. Hier zijn er een heleboel verschillende versies van te vinden. Zo heb je ze met grotere toetsen of afbeeldingen van verschillende contactpersonen.

Klaptelefoon
Veel ouderen vinden het gebruik van de klaptelefoon erg handig. Dit is omdat je bij een klaptelefoon geen moeilijke handelingen hoeft te doen. De telefoon is zo in te stellen dat men alleen de telefoon hoeft te openen om op te nemen en weer dicht moet klappen om op te hangen. Hierdoor is het een erg makkelijke telefoon om te gebruiken.

Mobiele telefoon
Een telefoon waar je makkelijk mee kan bellen of sms’en maar zonder internet. Dat is de mobiele telefoon. Dit model is erg makkelijk in gebruik en heeft vaak een erg groot scherm, grote toetsen en een eenvoudig menu om te gebruiken. Daarnaast is de telefoon voorzien van een noodknop. Zo kan je op een simpele manier iemand waarschuwen als er iets gebeurd.

Smartphone
Dan is er nog de smartphone voor senioren. Dit is voornamelijk voor de meer gevorderde senioren die makkelijk met een smartphone overweg kunnen. Dit is een telefoon met alle functies van een moderne smartphone. Je kan er mee bellen, sms’en, Whatsappen, apps downloaden en surfen op het internet. Het enige verschil met een moderne smartphone is dat een senioren smartphone handiger in gebruik is. Zo is de bediening makkelijker door de mogelijkheid om een eenvoudiger menu te gebruiken, grotere toetsen en een extra grote cijfer- en letterweergave. Daarnaast heeft de seniorentelefoon ook nog een alarmfunctie wat te gebruiken is bij noodsituaties. Door deze functie kan je makkelijk iemand contacteren als er een noodsituatie plaatsvindt. Het voordeel aan een smartphone is dat je zelf regelt hoe hoog- of laag je het bel- en gespreksvolume wilt hebben. Zo is het ook goed te gebruiken in combinatie met een gehoorapparaat. Een van de fabrikanten van deze smartphones is Doro. Zij zijn gespecialiseerd in verschillende technische producten voor ouderen.

Het verschil tussen de modellen

Het grootste verschil in de modellen is dat de eerste drie toestellen geen gebruik maken van internet. Zo is er bij een smartphone wel gebruik van internet. Zo kan je online in contact blijven met anderen en kan je makkelijker dingen met elkaar delen. Daarnaast heeft een smartphone vaak ook extra functies zoals een camera of een navigatiesysteem.

Ben je nog op zoek naar een seniorentelefoon? Kijk dan eens bij onze Voordeel Partner Expert. Ontvang nu exclusief €10 korting én een gratis alarm trigger armband (t.w.v. €29,95) bij de Doro 8035 Seniorensmartphone bij Expert.nl! Klik hier om deze telefoon te bekijken. En bezoek vervolgens de pagina van Expert op onze website om deze smartphone met korting aan te kunnen schaffen.
Ben je nog geen lid van de Seniorenvoordeelpas? Klik dan hier om je aan te melden.

Reageer op dit artikel