Stelling: ik ben regelmatig actief als vrijwilliger

Elke week deelt Seniorenvoordeelpas.nl een stelling of vraag. Deze keer de stelling: ik ben regelmatig actief als vrijwilliger.

Vrijwilligerswerk is iets wat voor velen een leuke activiteit is. Je kan mensen en organisaties uit je buurt helpen. Daarnaast is het ook leuk om samen te doen en kan je er ook nog eens wat van leren. Door vrijwilligerswerk te doen steun je mensen en draag je een steentje bij aan de maatschappij. Je haalt niet alleen het beste van jezelf voor boven maar ook dat van anderen. Je kan mensen inspireren en helpen tegelijkertijd. Afgelopen 9 en 10 maart was de grootste vrijwilligersactie van Nederland NLDOET bezig. Hier hebben meer dan duizend organisaties en zelfs koning Willem Alexander aan meegedaan. De actie was georganiseerd door het Oranje Fonds en biedt mensen de kans om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Nou blijft het vrijwilligerswerk natuurlijk vrijwillig waardoor je zelf kan bepalen waar en wanneer je wat wilt gaan doen. Dit maakt het voor velen een leuke activiteit zonder verplichtingen. Je zal versteld staan van de verschillende activiteiten die er zijn. Zo kan je kleine maar ook wat grotere vormen van vrijwilligerswerk doen.

Toch is er ook een heleboel negativiteit rondom vrijwilligerswerk. Zo zijn er mensen die misbruik maken van mensen en zijn er mensen die er zelfs van profiteren. Hierdoor zijn mensen toch wat meer terughoudend geworden en zijn we soms wat schuwer als het om vrijwilligerswerk gaat. Gelukkig wordt hier goed op gecontroleerd en zijn er regels en wetten opgesteld om fraude tegen te gaan.

Wij willen graag weten wat jullie hiervan vinden. Zijn jullie voor of tegen vrijwilligerswerk en waarom heb je voor een bepaalde keuze gekozen?

De stellingen of vragen die gedeeld worden in deze rubriek zijn geen verkondigingen van de mening van De Seniorenvoordeelpas.

Mocht je nou eens mee willen doen aan vrijwilligerswerk in Nederland maar weet je niet zo goed waar je moet kijken? Bezoek dan eens de website https://vrijwilligerswerk.nl. Hier vind je een heleboel informatie rondom vrijwilligerswerk, de regels en wetten en welke vormen van vrijwilligerswerk er zijn. Er is ook een overzicht van de landelijke vacaturebanken. Hier staan de meeste vrijwilligersactiviteiten online. Neem een kijkje als je geïnteresseerd bent in deze activiteiten.

 

Reageer op dit artikel