Stelling: Speelgoed van vroeger was leuker

Elke week deelt Seniorenvoordeelpas.nl een stelling of vraag. De stelling van deze week: Speelgoed van vroeger was leuker.

De goede oude tijd. Een tijd voor het internet en allerlei mobiele apparaten. Het is bijna niet meer voor te stellen maar een jeugd zonder deze elementen was voor de meerderheid de realiteit. In de afgelopen 50 jaar is speelgoed ontzettend veel veranderd. Zo was er vroeger veel minder speelgoed en was het voornamelijk je eigen fantasie waar je het mee moest doen. Door minder prikkels en de eenvoud van het speelgoed konden we ons veel beter concentreren op het echte spelen. Daarbij leerden we ook een heleboel over onszelf en over anderen.

Tegenwoordig is speelgoed erg veranderd. Zo is niet alleen veel drukker maar is het ook veel groter dan vroeger. Tegenwoordig kijken kinderen alleen nog naar een scherm en worden ze langzamerhand steeds meer geïsoleerd. Tegelijkertijd zijn ze wel vaker online met andere mensen aan het spelen. Hierdoor komen ze eerder in contact met anderen maar krijgen ze niet de echte sociale skills zoals men vroeger kreeg.

In een tijd waar een Playstation belangrijker is dan fantasie en sociale interactie zijn wij benieuwd naar jullie menig. Was speelgoed vroeger leuker? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht te plaatsen. Daarbij zouden wij ook graag willen weten wat jouw lieveling speelgoed was.

De stellingen of vragen die gedeeld worden in deze rubriek zijn geen verkondigingen van de mening van De Seniorenvoordeelpas.

Reageer op dit artikel