Stelling van de week: na je pensioen moet je aan de slag als vrijwilliger

Elke week deelt Seniorenvoordeelpas.nl een stelling of vraag. Deze keer de stelling: na je pensioen moet je aan de slag als vrijwilliger.

Je hoort het vaak; vrijwilligers gezocht! Op de school van je (klein)kind, bij het buurthuis, in het ziekenhuis of bij een vereniging. Vaak wordt er aanspraak gemaakt op de mensen die klaar zijn met werken en met pensioen zijn. Veel mensen zijn nadat ze met pensioen zijn gegaan nog niet ‘klaar’ ze staan nog vol in het leven en hebben nog genoeg energie over naast alle dagelijkse werkzaamheden. Vaak probeert men deze mensen te strikken voor klusjes rondom een centrum, het schenken van koffie in het ziekenhuis of als overblijf oma op school.

Maar mag de omgeving dit wel vragen van een gepensioneerde? Is hij of zij niet blij dat het eindelijk klaar is met die dagelijkse verplichtingen? Of is het juist het middel om goed in contact te blijven met de buurt? Zorgt het ervoor dat je jezelf nog nuttig voelt na pensionering?
Wij zijn erg benieuwd naar je mening en of je zelf misschien vrijwilligerswerk doet. Laat het ons weten door een reactie achter te laten onder dit bericht.

De stellingen of vragen die gedeeld worden in deze rubriek zijn geen verkondigingen van de mening van De Seniorenvoordeelpas.

Voor iedereen die en steentje bij wil dragen
Op de website van het Nationaal Ouderenfonds staat een overzicht van wensen van verschillende ouderen. Deze kun je op deze pagina vinden. Er staan makkelijk te vervullen wensen tussen en wensen die wat meer voorbereiding nodig hebben. Het is mogelijk om je aan te melden als vrijwilliger of een donatie achter te laten. Hierdoor heb je de mogelijkheid om eenmalig of structureel een steentje bij te dragen.

Reageer op dit artikel