Taarten bakken voor beginners

Taarten Bakken, je deed het vroeger misschien al met je moeder of je oma en nu doe het met je kinderen of kleinkinderen. Het is erg leuk en het hoeft zeker niet moeilijk te zijn.
Had je vroeger nog een recept van je moeder of oma dat je moest volgen, tegenwoordig koop je een kant-en-klaar verpakking in de winkel. Hier hoef je vaak alleen maar boter, melk en eieren aan toe te voegen. Door programma’s als Heel Holland Bakt stijgt de belangstelling voor het bakken van taarten en andere lekkernijen.

Nog nooit gebakken, geen paniek.
Stel je kind of kleinkind vraagt al weken of je met hem of haar een taart wilt bakken. Mocht je niet weten waar je moet beginnen dan helpen wij je wat op weg.

Spullen
Het begint allemaal met een aantal aankopen die je eenmalig moet doen om veel bakplezier tegemoet te gaan. Een aantal basic spullen die je nodig hebt zijn; een garde of elektrische mixer, een bakblik, een invet kwast, bakpapier en een maatbeker of weegschaal. Over het algemeen heeft iedereen deze hulpmiddelen wel in huis. Met deze onderdelen kom je al een heel eind. Je kunt met een garde het beslag mengen, het beslag gaat in de ingevette bakvorm met een bakpapiertje aan de binnenkant en na een minuut of 60 komt er al een mooie en vooral lekker basic cake uit de oven.
Mocht je nu wat meer willen dan een basic cake of taart dan zal je iets meer hulpmiddelen in huis moeten halen. Deze spullen heb je vooral nodig voor het decoreren van de taart.
Hiervoor heb je nodig: een spuitzak, een deegroller, een paletmes, taartkarton of board.

Spuitzak
Met een spuitzak kan je mooie figuren van slagroom spuiten op de taart. Je hebt verschillende soorten spuitmondjes die je in de spuitzak kunt doen, deze spuitmondjes kunnen allemaal verschillende patronen maken. Je hebt wegwerp spuitzakken maar ook spuitzakken die je meerdere keren kunt gebruiken.


Deegroller
Een deegroller is erg handig om voor het egaal plat maken van koekjesdeeg, fondant of marsepein. Dit laatste is een gekleurde laag die je over de taart heen kan doen. Marsepein kun je zelf maken en ook zelf kleuren in de kleur die jij graag wilt. Hiermee wordt de taart een echt spektakelstuk.

Paletmes
Het paletmes is familie van de messen, snijden kan je er niet mee. Het is een erg lang mes wat geen snijkant heeft. Het is bedoeld om de taart te bestrijken met bijvoorbeeld boter crème. Hiermee kun een egale laag om de taart heen smeren.

Taartkarton of board
Taartkarton of board is een karton dat je onder je taart kan doen. Dit zorgt ervoor dat je de taart makkelijk op kunt pakken. Hoe zwaarder de cake of taart hoe dikker het karton moet zijn. Een voordeel van taartkarton is dat je de taart kunt oppakken om deze zo makkelijker te kunnen decoreren. Je gaat niet met je vingers door het de taartbodem heen.

Ledenvoordeel
Mocht je na het lezen van dit artikel nu zin hebben gekregen om echt een keer die taart te gaan bakken, en je bent lid van de Seniorenvoordeelpas? Dan heb je geluk! Exclusief voor onze leden geeft Lil.nl korting op verschillende hulpmiddelen om een mooie taart te kunnen maken. Klik op deze link om te zien wat de aanbieding is.
Nog geen lid? Bestel hem meteen door het inschrijfformulier op de website in te vullen.

Reageer op dit artikel