Tips die helpen tegen brandend maagzuur 

Heb je last van brandend maagzuur en weet je niet zo goed wat je er tegen kan doen? Wij hebben dit maar al te vaak meegemaakt. Daarom hebben we een aantal tips opgezocht om je te helpen tegen brandend maagzuur.

 
Schone lucht
Een schone geventileerde ruimte is het allerbeste om je in te begeven. Dingen zoals tabaksrook kunnen namelijk effect hebben op je brandende maagzuur. Door de tabaksrook verslapt je sluitspier van de slokdarm. Dit zorgt ervoor dat je maagzuurproductie verhoogd wordt.

Vermijd koolzuurhoudende drankjes
Koolzuur kan ervoor zorgen dat er kleine gasbellen in je maag uitzetten. Dit heeft hetzelfde effect op de sluitspier van de slokdarm. Hierdoor wordt ook door koolzuurhoudende drankjes maagzuurproductie verhoogd.

Draag losse kleding
Door het dragen van losse kleding kan je brandend maagzuur vermijden. Dit kan je vergelijken als een tube tandpasta wat dicht is geknepen. Dit zorgt ervoor dat je maag als het ware geen ruimte heeft om te functioneren. Draag daarom comfortabele kleding om dit te voorkomen.


Controleer je medicijnen
Check je medicijnen om te kijken of hier stoffen in zitten die brandend maagzuur kunnen veroorzaken. Soms reageren bepaalde medicijnen niet goed met elkaar. Zo kan je last krijgen van brandend maagzuur. Mocht je last hebben van zuurbranden ga dan op tijd naar de huisarts om dit te controleren.

Eet geen zware maaltijd vlak voor het slapen
Let op met wat je eet. Zo kan een zware maaltijd vlak voor je gaat slapen in sommige gevallen voor klachten zorgen. Zorg ervoor dat je minstens 2,5 uur voor je gaat slapen geen volle, zware maaltijd eet. Doordat je met een volle maag gaat liggen kan het zo zijn dat je maagzuur terug kan stromen in de slokdarm waardoor je last krijgt van je maag.

Laat die vettige hap achterwege
Een lekker vettige hap op zijn tijd is niet erg maar het kan bij overmatige eten wel negatieve effecten hebben op je maag. Zo kan het zijn dat je het vettige voedsel langer in je maag blijft zitten en zuurproductie stimuleert.

Neem het leven wat lichter op
Mocht je stress ervaren dan kan dit ook je maagzuur productie toenemen. De stress kan er namelijk voor zorgen dat je dingen minder goed kan verwerken. Gelukkig kan je oefeningen doen om stress te verlagen. Door minder spanningen in je lichaam kan je de zuurproductie tegengaan en kan je lichaam dingen beter verwerken.

Laat alcohol staan
Koolzuurhoudende frisdranken zijn niet goed voor de maag maar alcohol kan ook erg veel effect hebben op je maagzuur. Zo kan je beter een glaasje alcohol laten staan als je last hebt van brandend maagzuur. De alcohol kan negatieve effecten hebben op je maag omdat je het van nature vaak wat zuurder is. Je maag kan dan de stoffen in de alcohol niet zo snel verwerken waardoor je maag van slag kan zijn.

Reageer op dit artikel