De tuin lente klaar maken

Nu de lente is begonnen moeten we alleen nog wachten op het goede weer. Zodra de zon een beetje uitbreekt kunnen we massaal aan onze tuin werken. Ons tuintje heeft natuurlijk wel wat liefde nodig na het winterweer. Daarom hebben wij wat aandachtspunten verzameld om je tuin weer helemaal lente klaar te maken.

Verwijder je onkruid
Begin eens met het verwijderen van onkruid. Dit zal in de afgelopen maanden vast weer gegroeid zijn. Hierdoor kunnen de andere planten net wat beter groeien. Je tuin zal er weer mooi en verzorgd uitzien.

Bewateren
Vergeet niet om je planten wat water te geven want ook in de lente hebben je planten dorst. Bewater daarom je planten en de grond goed. Pas er wel mee op dat je niet te veel water geeft.

Vergeet niet te snoeien
Je planten bijsnoeien is iets wat veel voordelen kan hebben. Door het snoeien bevorder je nieuwe groei. De gezonde takken zullen hierdoor beter tot hun recht komen. Let er wel op dat je niet teveel wegsnoeit.

Plant je tuin vol met planten
Om je tuin ook te voorzien van wat groen is het een idee om meer planten in je tuin te planten. Zorg er hiervoor dat je genoeg plek hebt om ze te planten. Verder is het van belang dat de grond schoon is zodat ze goed kunnen groeien. Wil je de planten niet in de tuin zelf planten of heb je te weinig ruimte? Plaats je planten dan in verschillende potten en plaats die dan in je tuin.

Een mooi gazon
Een mooi verzorgd gazon is iets wat vele willen. Maar het kan soms best een hele klus zijn. Het gras begint vanaf een vrij lage temperatuur al te groeien. Dit begint al vanaf een graden of 5 a 6. Daarom is het in de lente al het perfecte moment voor een eerste maaibeurt. Na het maaien kun je de grond het beste even bemesten. Hou hier wel rekening met het weer. Als het net geregend heeft is de grond het meest geschikt voor een bemesting. De mest kan dan beter in de grond trekken. Pas wel op dat je dit niet te vaak of te veel doet. Dit kan je grond kwetsbaarder maken.

Plaats bollen en bloemzaden
Het voorjaar is het perfecte moment om nieuwe planten of bloemen in je tuin te plaatsen. Maak je tuin weer levendig door voorjaarsbollen en bloemzaden in de grond te stoppen. Het zal nog wel een tijdje duren voor ze zullen bloeien maar dan heb je in ieder geval het voorwerk al gedaan en kan je in de zomer van een mooi bloemenveld genieten. Wat je ook kan doen om je tuin helemaal lente klaar te maken is het plaatsen van voorjaarsbloemen. Denk hier aan tulpen, narcissen en viooltjes. Plaats ze in pakken of bloempotten om zo je tuin meer kleur te geven.Een gezellige sfeer
Nu je planten en bloemen er tiptop uitzien kan je kijken naar de rest van je tuintje. Haal je tuinmeubelen uit de schuur om zo weer in de tuin te kunnen zitten. Mocht het weer nog niet meezitten dan kan je hier ook een zeil overheen doen. Je kan er ook voor kiezen om dit te versieren met kussens en kleden om je tuinmeubelen wat meer leven en kleur te geven. Daarnaast kan je de tuin versieren met verschillende lampjes en tuinaccessoires om je tuin helemaal lente klaar te maken.

Een likje verf
Je tuin een mooie nieuwe kleur geven is iets wat je tuin meteen een nieuw gevoel geeft. Verf je schutting met wat verf om ze weer tot leven te brengen.

Ben je klaar om in je tuin te gaan werken? Neem dan eens een kijkje bij onze Voordeel Partner Tuincentrum Koeman. Hier vind je een groot assortiment aan bloemen, planten en alles wat je nodig hebt voor een verzorgde tuin. Ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Ontvang dan nu tot 10% korting op je aankopen bij Tuincentrum Koeman! Klik hier om naar de actie te gaan.

Ben je nog geen lid van de seniorenvoordeelpas? Klik dan hier om je aan te melden.

Reageer op dit artikel