Verrassende vakantiebestemmingen in Europa

Wil je binnenkort op vakantie maar weet je niet zo goed waar je naartoe kan? Ben je de standaardplekken zat en wil je een keer wat nieuws proberen? Wij hebben een aantal verrassende bestemmingen voor je opgezocht. Zo kan je Europa op een hele andere manier beleven. Lees hier meer.

Kroatië – Istrië

Een verrassend mooie bestemming is Istrië. Het is gelegen in een driehoekig schiereiland in het noordoostelijke gedeelte van de Adriatische Zee. Het is daarmee het grootste schiereiland van Kroatië. De kust is verrijkt met talrijke baaien en rots-kiezenstranden. Het is erg herkenbaar door de invloeden van Italië door de ligging van het eiland. Zo is dit terug te zien in bijvoorbeeld de bouwstijl en het eten. Op het schiereiland is een heleboel natuur, groene bossen, wijnvelden en sfeervolle dorpjes te vinden. Door de ligging in de Middellandse zee heeft Istrië ook het ideale zeeklimaat. Hier is werkelijk waar voor iedereen wel wat wils. Je kan hier namelijk ook goed terecht als je wilt genieten van de culturele saamhorigheid van de bevolking. Verder vind je hier sporen van Slavische, Romaanse en Germaanse culturen. Hierdoor is het een mengelmoes van verschillende culturen en is het als het ware een sprookjesachtig eiland. Hier kan je genieten van de onwijs mooie blauwe zee met mooie baaien, de ongeschonden natuur en dorpjes met middeleeuwse sferen. Het is daarom de ideale vakantiebestemming voor jong en oud.

Italië – Ravenna

Een andere stad die je zomaar eens kan verassen is de stad Ravenna. Ravenna is de hoofdstad van de provincie Emilia-Romagna. De stad staat bekend om haar mozaïeken. Deze vroegchristelijke en Byzantijnse mozaïeken staan zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er is daarnaast nog een heleboel te beleven in de stad. De stad heeft een gezellig stadscentrum, ontzettend lekker eten en een heleboel bezienswaardigheden. Daarnaast is de stad erg dichtbij de zee. Ravenna stond vroeger bekend als West-Europese schatkamer van vroegchristelijke en Byzantijnse kunst. Hierdoor is de stad rijk geworden aan prachtige gebouwen. Zelfs de binnenstad van Ravenna staat op de  Werelderfgoedlijst van Unesco. Het is de ideale vakantiebestemming voor mensen die van kunst en cultuur houden.

Griekenland – Delphi

Een verrassende vakantiebestemming aan de voet van de berg Parnassos ligt Delphi. Dit is een prachtige vakantiebestemming met een overweldigend landschap. Hier vind je onder andere tempels, theaters en schathuizen. Ook de omgeving is prachtig. Door de verschillende bergen en is er een mysterieus landschap ontstaan. Daarbij is Delphi ideaal voor het orakel van Apollo. Wat ook wel het orakel van Delphi wordt genoemd. Dit orakel bepaalde voor lange tijd de geschiedenis en de lotsbestemmingen van de Griekse wereld. Daarom is deze plek nu een van de meest imposante plekken van Griekenland. Hier kan je een stukje van de geschiedenis herbeleven en kan je tegelijkertijd helemaal tot rust komen. Het is de ideale plek om op pad te gaan en om interessante bezienswaardigheden te bekijken.

Spanje – Córdoba

In het mooie Andalusië ligt de stad Córdoba. De stad ligt in de Guadalquivir Vallei  ten zuiden van het Sierra Morena gebergte. De stad is dankzij de Mezquita kathedraal erg bekend. Daarnaast is er het historische centrum één van de populairdere steden in Andalusië. De stad is zo mooi dat de historische binnenstad in het jaar 1984 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed van de Unesco. Er is ontzettend veel te beleven in Córdoba. Zo zijn er talloze bezienswaardigheden te vinden. Dit zijn voornamelijk historische bezienswaardigheden. Hier kan je terecht voor cultuur, eten, shoppen en historie.

Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming en wil je liever geen standaard vakantieplek? Kijk dan eens bij onze Voordeel Partner Peter Langhout Reizen. Al deze bestemmingen zijn hier te vinden. Ben je lid van de Seniorenvoordeelpas? Ontvang nu exclusief 5% geld terug op het gehele aanbod van Peter Langhout Reizen. Wil je gebruik maken van de actie? Klik dan op de button.

Reageer op dit artikel