Wat te doen met Pasen – kindereditie

Met Pasen is er van alles te doen. Het is een moment om samen te komen en met de hele familieactiviteiten te ondernemen. Zo heb je activiteiten voor jong en oud. Omdat Pasen vooral bij de kleintjes heel speciaal is hebben wij wat activiteiten verzameld om te doen met de kleintjes.

Paaseieren zoeken
Je kan samen met de kleintjes op zoek gaan naar paaseieren. Zo kan je verschillende soorten paaseieren kopen en ook nog kijken naar verschillende kleuren. Verstop ze in de tuin of bosjes om je kind een echte speurtocht te geven. Je kan ook kijken naar de moeilijkheidsgraad. Zo kan je voor de kleinere kinderen een paar paaseieren bij elkaar doen en voor de ouderen een wat moeilijkere plek zoeken. Zo heeft ieder kind zijn eigen manier van paaseieren zoeken. Je kan ook verschillende teams samenstellen. Zo kunnen de grootste de kleinste helpen.

Spel middag
Het leukste aan Pasen zijn vaak de spellen met familie. Zo heeft ieder gezin wel spellen die ze elk jaar doen. Denk hierbij aan spellen zoals een eierrace of ei gooien. Bij een eierrace gaan kinderen naast elkaar als estafetterace een parcours op om met een lepel en een ei het parcours te doorstaan. Je kan verschillende hindernissen gebruiken om het zo moeilijker voor de wat oudere kinderen te maken. Bij het ei gooien, gooien de kinderen en vangen ze eieren. Ze proberen dit te doen zonder de eieren kapot te laten vallen en nemen steeds meer stappen achteruit. Wie het ei als eerste kapot laat vallen heeft dan verloren.

Eieren versieren
Je kan er ook voor kiezen om eieren te versieren. Zo kan je losgaan met verschillende kleuren en materialen. Kook een aantal eieren om deze vervolgens mooi te versieren. Let er hier op dat het een flinke kliederboel kan worden. Zo wordt het aangeraden om met waterverf te verven en niet te vergeten om een schort aan te doen. Maak er wel genoeg zodat ook echt iedereen een ei heeft.

Schminken
Je kan ervoor kiezen om met de kleintjes de gezichten te schminken. Gebruik hier wel echte schmink voor zodat het er ook weer snel van af kan. Op verschillende sites zijn talloze gezichten te zien ter inspiratie. Het is een leuke bezigheid om samen te doen je creativiteit los te laten.

Weekendje weg
Je kan ook een weekendje weg gaan om te ontspannen. Ga eens naar een leuk vakantiepark of neem je kinderen en kleinkinderen mee op familieweekend. Je kan het zo gek niet bedenken. Voor een weekendje weg hoef je in principe niet ver weg te gaan om een leuke tijd te beleven. Hou er rekening mee dat er ook genoeg vertier moet zijn voor de kleintjes. Zo kan je kijken naar en park met speeltuinen of avonturenpark.Een Paasontbijt/ lunch/ diner
Tijdens Pasen is het leuk om samen te gaan ontbijten. Zo kan je in je pyjama aan tafel met allerlei lekkere warme broodjes. Dit is iets wat iedereen leuk vindt en wat zeker voor een goed begin van de dag zorgt. Dit ontbijt kan je weer leuk versieren. Dek samen de tafel of bak gezellig broodjes. Zorg er wel voor dat je genoeg spullen in huis neemt om een mooi en geslaagd paasontbijt te maken. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om buiten de deur te gaan eten. Dan kan je kijken naar verschillende lunchplekken of leuke restaurants. Let er wel op dat je dit ruim van tevoren moet regelen want het kan nog wel eens druk zijn tijdens Pasen.

Trampolinepark of pretpark
Wil je genieten van je vrije dag en heb je zin om je kinderen echt te laten genieten? Neem ze dan mee naar een trampolinepark of pretpark. Hier kunnen ze helemaal losgaan met allerlei verschillende attracties. In een park is ontzettend veel te doen en het zal zeker voor een glimlach zorgen.

Reageer op dit artikel