Zo gebruik je de Seniorenvoordeelpas

Hallo, wij stellen ons graag voor!

De Seniorenvoordeelpas is een initiatief voor 50-plussers. Een Seniorenvoordeelpas geeft onder andere toegang tot exclusieve aanbiedingen in 200 verschillende webwinkels, fysieke locaties en restaurants. Denk bijvoorbeeld aan hoge korting op verschillende A-merken, energieleveranciers, verzekeraars en een gratis Health Check (t.w.v. €300,-).

Super, maar hoe werkt het?

Je hebt een Seniorenvoordeelpas dus laat het besparen maar beginnen! Maar hoe moet je eigenlijk inloggen? Hoe werkt een kortingscode en waar kan ik deze vinden? En hoe moet ik mijn digitale kassabon indienen met Geld Terug?
Wij geven op deze pagina antwoord op deze vragen! Mocht het na deze uitleg nog niet duidelijk zijn dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder. Ze zijn te bereiken via  klantenservice@seniorenvoordeelpas.nl of bel ze op telefoonnummer 085-0700 900 tussen 17.00 en 21.00 uur op werkdagen.

De eerste tip: vanaf het moment van inschrijven kun je meteen gebruik maken van de online kortingen. Het is namelijk voor het online winkelen niet noodzakelijk dat je de pas al in huis hebt.

 • Hoe log ik in?

  Door regelmatig gebruik te maken van de pas bespaar je al snel € 24 per maand. Je koopt een cadeautje, handdoeken, een paar schoenen en een bosje bloemen deze maand. Doe je dit met de Seniorenvoordeelpas dan bespaar je op al deze producten! Het enige wat je daarvoor moet eerst onze website bezoeken voordat je naar je gebruikelijke winkel gaat. Een van onze Partners heeft hoogstwaarschijnlijk het product dat je zoekt maar dan met korting.
  Vanaf het moment van inschrijven kun je meteen gebruik maken van de online kortingen. Het is namelijk voor het online winkelen niet noodzakelijk dat je de pas al in huis hebt.

  Hoe log ik in?
  Op het moment dat je jezelf aanmeldt voor de Seniorenvoordeelpas krijg je een e-mail met daarin je inloggegevens. Deze e-mail heeft het onderwerp: Seniorenvoordeelpas.nl | Uw inloggegevens.
  Let op: het kan zo zijn dat deze e-mail is binnengekomen in je spambox of ongewenste e-mail.
  Met de gegevens van deze e-mail kun je inloggen op ons platform en gebruik maken van onze online aanbiedingen. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan. Vul vervolgens de inloggegevens in die je in de vorige e-mail van ons hebt ontvangen. Onderstaande afbeelding is te zien hoe de inlogpagina eruit ziet. De link waar je op klikt stuurt je door naar deze pagina. In het linker blok moet je jouw e-mailadres en het wachtwoord invullen dat we je hebben toegestuurd.

  Je bent succesvol ingelogd als je het onderstaand scherm te zien krijgt.
  Je ziet rechts bovenin het beeld (zie de rode pijl en vierkant op de afbeelding hieronder) dat je bent ingelogd. Vanaf nu kun je van alle Voordeel Partners alle aanbiedingen zien die te verkrijgen zijn via ons platform. Laat het besparen maar beginnen!

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Hoe zie ik welke Voordeel Partners er zijn aangesloten bij de Seniorenvoordeelpas?

  Op het moment dat je bent ingelogd op ons platform kun je al de Voordeel Partners zien en welke kortingen zij bieden. Bekijk onderstaande afbeelding. Als je wilt zien welke van onze Voordeel Partners zijn uitgelicht dan scroll je wat naar beneden. Je ziet vervolgens een aantal van onze Partners.

  Maar dit is nog lang niet alles.
  In de menubalk zie je de woorden ‘Mijn voordeel’ en ‘Webwinkels’ staan. Als je klikt op ‘Mijn voordeel’ kom je terecht op de pagina met een aantal uitgelichte acties. Klik je op ‘Webwinkels’ en kom terecht op het overzicht waar al onze online Voordeel Partners staan. Al deze Partners zijn gesorteerd op alfabetische volgorde. Als je wat sneller wilt zoeken kun je ook op de beginletter van de Voordeel Partner klikken. Vervolgens zie je alle Partners die beginnen met de gekozen letter.

  Zoals gezegd, de partners staan op alfabetische volgorde gesorteerd.
  Ook is het mogelijk om te zoeken op categorie. In de lijst links in beeld zie je deze verschillende categorieën staan. Zie onderstaande afbeelding, de categorieën staan links in in het rode vlak. Laten we Center Parcs weer als voorbeeld nemen. Kijk tussen de categorieën naar een logische categorie voor Center Parcs. Dat is: ‘Vakanties, reizen en uitjes.’ Klik hierop en vervolgens verschijnen alle Voordeel Partners van deze categorie in alfabetische volgorden. Scroll wat naar beneden en bij de C zie je Center Parcs staan.

  Als derde mogelijkheid om een Voordeel Partner op te zoeken is om deze in te vullen in de zoekbalk. Naast het logo van de Seniorenvoordeelpas zie je een zoekbalk. Als je hier de naam van een Voordeel Partner invult en vervolgens op zoeken klikt verschijnt de Voordeel Partner.

  Voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Hoe maak ik gebruik van een kortingscode?

  Je bent ingelogd, je hebt een Voordeel Partner gevonden die een interessante korting biedt en je wilt hier gebruik van maken. Wat doe je dan?
  Laten we onze Voordeel Partner Expedia als voorbeeld gebruiken. Zoek Expedia op zoals eerder is beschreven. Klik vervolgens op het plaatje van Expedia of op ‘Bekijk deze webwinkel’. Je komt terecht op de pagina van Expedia. Hier staat al de informatie over deze Partner en over de hoogte van de aanbieding. Zie onderstaande afbeelding.

  Rechts in beeld is te zien wat de hoogte van de korting. Als je vervolgens klikt op ‘Bekijk deze actie’ krijg je meer uitgebreide informatie te zien over deze actie.
  Het is belangrijk om altijd goed de voorwaarden van de actie te lezen. Het kan zo zijn dat er bijvoorbeeld bepaalde producten of in het geval van Expedia hotels zijn uitgesloten van de actie. Door deze voorwaarden van te voren goed te lezen voorkom je teleurstelling. De onderstaande afbeelding geeft weer wat je te zien krijgt als je op bekijk deze actie klikt.

  In deze afbeelding is te zien dat er gebruikt wordt gemaakt van een kortingscode. Het is belangrijk deze altijd eerste te kopiëren. Dit kan door op de gele knop ‘Kopiëren’ te klikken of door de code te selecteren, op je rechtermuisknop te klikken en dan te kiezen voor kopiëren. Heb je dit gedaan? Dan klik je op de roze button ‘Ga direct naar de website en bestel met korting!’  Er opent zich een nieuwe veld op je scherm met de website van Expedia. Hier kun je, op de vertrouwde manier, een boeking plaatsen. Uiteindelijk heb je de kortingscode pas nodig bij het betalen van de boeking. Hier kun in het daarvoor bestemde veld de kortingscode die je hebt gekopieerd invoeren. Bij het afrekenen zie het bedrag dat je hebt verkregen aan korting.

  In dit voorbeeld hebben we Expedia uitgelicht. Het principe is bij al de Voordeel Partners hetzelfde die een kortingscode hanteren.

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Hoe werkt Geld Terug?

  Op ons platform staan twee verschillende soorten online aanbiedingen. Sommige Partners maken gebruik van een kortingscode andere van Geld Terug. Dit zijn allebei online kortingen. Hoe je een kortingscode moet gebruiken staat uitgelegd in het bovenstaande artikel. We gaan nu uitleggen hoe de Geld Terug acties werkt. We gebruiken hiervoor als voorbeeld CoolBlue. Ook de Geld Terug actie is een online actie. Het is niet mogelijk om bonnen in te dienen van producten die je in de winkel hebt gekocht.

  Op het moment dat je gebruik wilt maken van de aanbieding van CoolBlue staat er dat het een Geld Terug aankoop betreft. Dit zie je zie als je op de button ‘Bekijk de actie’ klikt zoals beschreven staat in de vorige alinea. In plaats dat je een kortingscode te zien krijg, krijg je de onderstaande instructies te zien.

  In dit scherm staan de stappen die je doorloopt bij een Geld Terug aankoop. Je kunt bij dit soort aanbieding gewoon gaan winkelen op de website van de Voordeel Partner. Nadat je de aankoop hebt afgerond kun je het bonnetje indienen via het Geld Terug formulier. De korting van in het geval van CoolBlue van 7% zal verrekend worden en je krijgt het bedrag teruggestort op je rekening. Het voordeel van Geld Terug acties is dat deze altijd op alle producten van de online Voordeel Partner toepasbaar zijn.

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!