Zo gebruik je de Seniorenvoordeelpas

Je hebt de pas en nu?

Je hebt een Seniorenvoordeelpas. Deze voordeelpas is een initiatief voor 50-plussers. Een Seniorenvoordeelpas geeft onder andere toegang tot exclusieve aanbiedingen in 200 verschillende webwinkels, fysieke locaties en restaurants. Denk bijvoorbeeld aan hoge korting op verschillende A-merken, energieleveranciers, verzekeraars en een gratis HealthCheck.

Super, maar hoe werkt het?

Je hebt een Seniorenvoordeelpas dus laat het besparen maar beginnen! Maar hoe moet je eigenlijk inloggen? Hoe werkt een kortingscode en waar kan ik deze vinden? Wat is een verrekende korting? En hoe moet ik mijn digitale kassabon indienen met Geld Terug?
Wij geven op deze pagina antwoord op deze vragen! Mocht het na deze uitleg nog niet duidelijk zijn dan kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder. Ze zijn te bereiken via  klantenservice@seniorenvoordeelpas.nl of bel ze op telefoonnummer 085-0700 900 tussen 17.00 en 21.00 uur op werkdagen.

De eerste tip:
vanaf het moment van inschrijven kun je meteen gebruik maken van de online kortingen. Het is namelijk voor het online winkelen niet noodzakelijk dat je de pas al in huis hebt.

 • Hoe log ik in?

  Door regelmatig gebruik te maken van de pas bespaar je al snel € 24 per maand. Je koopt een cadeautje, handdoeken, een paar schoenen en een bosje bloemen deze maand. Doe je dit met de Seniorenvoordeelpas dan bespaar je op al deze producten! Het enige wat je daarvoor moet eerst onze website bezoeken voordat je naar je gebruikelijke winkel gaat. Een van onze Partners heeft hoogstwaarschijnlijk het product dat je zoekt maar dan met korting.
  Vanaf het moment van inschrijven kun je meteen gebruik maken van de online kortingen. Het is namelijk voor het online winkelen niet noodzakelijk dat je de pas al in huis hebt.

  Hoe log ik in?

  Bekijk hier de video om te zien hoe je inlogt op onze website.


  Op het moment dat je jezelf aanmeldt voor de Seniorenvoordeelpas krijg je een e-mail met daarin je inloggegevens. Deze e-mail heeft het onderwerp: Seniorenvoordeelpas.nl | Uw inloggegevens.
  Let op: het kan zo zijn dat deze e-mail is binnengekomen in je spambox of ongewenste e-mail.
  Met de gegevens van deze e-mail kun je inloggen op ons platform en gebruik maken van onze online aanbiedingen. Klik hier om naar de inlogpagina te gaan. Vul vervolgens de inloggegevens in die je in de vorige e-mail van ons hebt ontvangen. In het linker blok moet je jouw e-mailadres en het wachtwoord invullen dat we je hebben toegestuurd.

  Je bent succesvol ingelogd als je op de Mijn Voordeel pagina terecht komt.
  Je ziet rechts bovenin het beeld dat je bent ingelogd. Vanaf nu kun je van alle Voordeel Partners alle aanbiedingen zien die te verkrijgen zijn via ons platform. Laat het besparen maar beginnen!

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

  Bekijk de onderstaande video of lees de tekst rustig door om antwoord te krijgen op deze vraag.

  Het kan zijn dat je jouw wachtwoord vergeten bent waarmee je kunt inloggen op onze website. Door een aantal eenvoudige stappen te volgen kun je een nieuw wachtwoord aanvragen. Mocht dit gebeuren dan kun je op de link Je wachtwoord vergeten? klikken. Klik op de blauwe link ‘je wachtwoord vergeten’.

  Vul je e-mailadres in, dit is tevens je gebruikersnaam. Klik op de blauwe knop nieuw wachtwoord aanmaken. Je ontvangt direct een e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Ga naar je e-mail om deze te bekijken. Klik op de onderste blauwe link in de mail.

  Je bent nu op de pagina waar je jouw wachtwoord kunt veranderen. Wij hebben al een wachtwoord voor je ingevuld. Vind je deze te moeilijk? Kies dan een eigen wachtwoord.

  Je kunt het wachtwoord dat wij hebben ingevuld makkelijk weghalen. Vervolgens typ je jouw nieuwe, veilige wachtwoord in. Klik nu op de blauwe knop, wachtwoord opnieuw instellen. Je hebt nu je wachtwoord opnieuw ingesteld. Je kunt nu inloggen.

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Hoe werkt een verrekende korting?

  Bekijk de onderstaande video of lees de tekst rustig door om antwoord te krijgen op deze vraag.


  Op het moment dat je gebruik wilt maken van een actie met een direct verrekende korting zie je dit op het moment dat op de desbetreffende Partner klikt. Deze Partner vind je door op de pagina Webwinkels te kijken. 

  Als voorbeeld gebruiken we ‘Center Parcs’. Center Parcs maakt gebruik van een direct verrekende korting. 

  Als je kijkt op de Voordeelpagina van Center Parcs zie je dat zij gebruik maken van een verrekende korting. Op het moment dat je wilt gaan winkelen dien je de volgende stappen te volgen.
  Klik op de roze knop Bekijk deze actie. Er verschijnt nu een nieuw scherm. Je ziet een kortingscode staan. Deze hoef je niet te gebruiken. De korting wordt namelijk automatisch al verrekend op de website van Center Parcs. Klik op Ga direct naar de website en bestel met korting.

  Vervolgens kun je op de website van Center Parcs gaan winkelen. Bij het afrekenen zie je dat de korting al automatisch is verrekend.

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Hoe maak ik gebruik van een kortingscode?

  Bekijk de onderstaande video of lees de tekst rustig door om antwoord te krijgen op deze vraag.

  Je bent ingelogd, je hebt een Voordeel Partner gevonden die een interessante korting biedt en je wilt hier gebruik van maken. Wat doe je dan?
  Laten we onze Voordeel Partner Wijnvoordeel als voorbeeld gebruiken. Zoek Wijnvoordeel op zoals eerder is beschreven. Klik vervolgens op het plaatje van Wijnvoordeel of op ‘Bekijk deze webwinkel’. Je komt terecht op de pagina van Wijnvoordeel. Hier staat al de informatie over deze Partner en over de hoogte van de aanbieding.

  Rechts in beeld is te zien wat de hoogte van de korting. Als je vervolgens klikt op ‘Bekijk deze actie’ krijg je meer uitgebreide informatie te zien over deze actie.
  Het is belangrijk om altijd goed de voorwaarden van de actie te lezen. Het kan zo zijn dat er bijvoorbeeld bepaalde producten of in het geval van Wijnvoordeel hotels zijn uitgesloten van de actie. Door deze voorwaarden van te voren goed te lezen voorkom je teleurstelling. De onderstaande afbeelding geeft weer wat je te zien krijgt als je op bekijk deze actie klikt.

  In deze afbeelding is te zien dat er gebruikt wordt gemaakt van een kortingscode. Het is belangrijk deze altijd eerste te kopiëren. Dit kan door op de gele knop ‘Kopiëren’ te klikken of door de code te selecteren, op je rechtermuisknop te klikken en dan te kiezen voor kopiëren. Heb je dit gedaan? Dan klik je op de roze button ‘Ga direct naar de website en bestel met korting!’  Er opent zich een nieuwe veld op je scherm met de website van Expedia. Hier kun je, op de vertrouwde manier, een boeking plaatsen. Uiteindelijk heb je de kortingscode pas nodig bij het betalen van de boeking. Hier kun in het daarvoor bestemde veld de kortingscode die je hebt gekopieerd invoeren. Bij het afrekenen zie het bedrag dat je hebt verkregen aan korting.

  In dit voorbeeld hebben we Wijnvoordeel uitgelicht. Het principe is bij al de Voordeel Partners hetzelfde die een kortingscode hanteren.

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Hoe werkt Geld Terug?

  Bekijk de onderstaande video of lees de tekst rustig door om antwoord te krijgen op deze vraag.

  Op ons platform staan twee verschillende soorten online aanbiedingen. Sommige Partners maken gebruik van een kortingscode andere van Geld Terug. Dit zijn allebei online kortingen. Hoe je een kortingscode moet gebruiken staat uitgelegd in het bovenstaande artikel. We gaan nu uitleggen hoe de Geld Terug acties werkt. We gebruiken hiervoor als voorbeeld Coolblue. Ook de Geld Terug actie is een online actie. Het is niet mogelijk om bonnen in te dienen van producten die je in de winkel hebt gekocht.

  Op het moment dat je gebruik wilt maken van de aanbieding van Coolblue staat er dat het een Geld Terug aankoop betreft. Dit zie je zie als je op de button ‘Bekijk de actie’ klikt zoals beschreven staat in de vorige alinea. In plaats dat je een kortingscode te zien krijg, krijg je de Geld Terug instructies te zien.

  In dit scherm staan de stappen die je doorloopt bij een Geld Terug aankoop. Je kunt bij dit soort aanbieding gewoon gaan winkelen op de website van de Voordeel Partner. Nadat je de aankoop hebt afgerond kun je het bonnetje indienen via het Geld Terug formulier. De korting bij Coolblue kan oplopen tot 10% Geld terug. Dit zal verrekend worden, je krijgt het bedrag teruggestort op je rekening. Het voordeel van Geld Terug acties is dat deze bijna altijd op alle producten van de online Voordeel Partner toepasbaar zijn.

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Hoe dien ik mijn digitale kassabon in van een Geld Terug actie?

  Bekijk de onderstaande video of lees de tekst rustig door om antwoord te krijgen op deze vraag.


  Om je digitale kassabon in te dienen moet je de volgende stappen volgen.

  Navigeer naar het Geld Terug formulier door op je inlognaam te klikken.

  Er verschijnt nu een menu. Klik vervolgens op: Geld Terug Formulier.

  Je bevindt je nu op de pagina waar je het geld terug formulier kan invullen. Je dient het Geld Terug formulier volledig in te vullen. Mocht je hier vragen over hebben neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag verder.

  Nadat je het Geld Terug Formulier hebt ingediend ontvang je hiervan een bevestiging per e-mail. Binnen 30 dagen ontvang je het bedrag waar je recht op hebt op je rekening.

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!

 • Hoe zie ik welke Voordeel Partners er zijn aangesloten bij de Seniorenvoordeelpas?

  Op het moment dat je bent ingelogd op ons platform kun je al de Voordeel Partners zien en welke kortingen zij bieden. Bekijk onderstaande afbeelding. Als je wilt zien welke van onze Voordeel Partners zijn uitgelicht dan scroll je wat naar beneden. Je ziet vervolgens een aantal van onze Partners.

  Maar dit is nog lang niet alles.
  In de menubalk zie je de woorden ‘Mijn voordeel’ en ‘Webwinkels’ staan. Als je klikt op ‘Mijn voordeel’ kom je terecht op de pagina met een aantal uitgelichte acties. Klik je op ‘Webwinkels’ en kom terecht op het overzicht waar al onze online Voordeel Partners staan. Al deze Partners zijn gesorteerd op alfabetische volgorde. Als je wat sneller wilt zoeken kun je ook op de beginletter van de Voordeel Partner klikken. Vervolgens zie je alle Partners die beginnen met de gekozen letter.

  Zoals gezegd, de partners staan op alfabetische volgorde gesorteerd.
  Ook is het mogelijk om te zoeken op categorie. In de lijst links in beeld zie je deze verschillende categorieën staan. Zie onderstaande afbeelding, de categorieën staan links in in het rode vlak. Laten we Center Parcs weer als voorbeeld nemen. Kijk tussen de categorieën naar een logische categorie voor Center Parcs. Dat is: ‘Vakanties, reizen en uitjes.’ Klik hierop en vervolgens verschijnen alle Voordeel Partners van deze categorie in alfabetische volgorden. Scroll wat naar beneden en bij de C zie je Center Parcs staan.

  Als derde mogelijkheid om een Voordeel Partner op te zoeken is om deze in te vullen in de zoekbalk. Naast het logo van de Seniorenvoordeelpas zie je een zoekbalk. Als je hier de naam van een Voordeel Partner invult en vervolgens op zoeken klikt verschijnt de Voordeel Partner.

  Want: voordat je gaat shoppen, eerst langs de Seniorenvoordeelpas!