Zo kies je de perfecte sportschoen voor jou

Je wil meer of weer gaan sporten, dan is het van belang dat je een goede sportoutfit hebt. Een heel belangrijk onderdeel hiervan zijn je sportschoenen. Goede schoenen verbeteren je prestaties en kunnen blessures voorkomen. Neem dus altijd de tijd om een goede schoen uit te zoeken. Wij vertellen je waar je op met letten bij het aanschaffen van sportschoenen.

De stabiliteit
Als je aan kracht- of crosstraining doet, kies dan voor een model met een goede grip om uw steun te stabiliseren. De breedte van de zool (met name aan de voorzijde) is belangrijk om te zorgen voor een goede balans. Als je regelmatig sport en gevarieerd traint, adviseren wij een veelzijdige, stabiele en lichte fitness schoen met een goede schokdemping. Dit type schoen zal je voet in elke discipline beschermen, vooral tijdens duurtrainingen. De steun zorgt ervoor dat je minder snel je voet verzwikt of dat je voeten gaan glijden in de schoen. Hoe meer stabiliteit je hebt hoe zelfverzekerder je gaat sproten. Je voelt dat je letterlijk sterk in je schoenen staat.

De demping
Tijdens een fitness-sessie maak je verschillende bewegingen in verschillende ritmes. De behoefte van demping kan per persoon verschillen. Als je aan krachttraining doet, met je lichaamsgewicht of met gewichten, of een intensieve activiteit als crosstraining doet, kun je het beste kiezen voor een stabiele schoen met een goede ondersteuning en een goede schokdemping. Een goede demping is vooral goed voor je knieën en heupen. Deze vangen ander de volledige schok op. Naarmate je ouder wordt neemt de flexibiliteit en sterkte van deze botten en gewrichten af. Hoe ouder je wordt, hoe meer demping je kunt gebruiken. Als senior is het dus nog meer de moeite waard om een goede dempende schoen aan te schaffen. Zo kun je langer blijven sporten zonder pijn aan je gewrichten.
 Fitness schoenen heren

De ondersteuning
Als je regelmatig fitnesst, is het belangrijk om je voeten goed te beschermen dus neem een schoen met voldoende ondersteuning. Door zijverstevigingen in de schoen en het gebruik van een veter waardoor de schoen aan te passen is aan de vorm van je voet kun je er al voor zorgen dat jij de juiste ondersteuning krijgt tijdens het sporten. Dit zorgt ook weer voor meer stabiliteit. Je sportprestaties kunnen hierdoor worden verbeterd.
Fitness schoenen heren
Blessures voorkomen 
Goede schoenen zijn erg belangrijk en kunnen vervelende blessures voorkomen. De goede ondersteuning die ze kunnen geven en de demping kunnen schade beperken. Natuurlijk is het daarbij altijd van belang dat je sport op je eigen niveau. Laat je niet meeslepen door een vriend of vriendin die al veel langer sport en veel meer kan. Bouw alles op in je eigen tempo en luister daarbij ook goed naar je lichaam. Een goede opwarming kan veel stijfheid of eventuele blessures voorkomen. Je spieren moeten op een rustige manier warm gemaakt worden voordat ze een zware inspanning gaan leveren. Met andere woorden, wees verstandig als je gaat sporten, luister naar je lichaam en koop de juiste sportschoenen.
Wil je graag gaan sporten maar heb je nog niet de juiste sportschoenen? Koop deze dan nu bij onze online Voordeel Partner Decathlon. Je krijgt hier tot wel 8% geld terug op je online aankoop! Nu kun je jouw sportschoenen kopen met een leuke korting. Bekijk hier de actie.
Ook als het gaat over sporten, gebruik je Seniorenvoordeelpas en sport met korting!

Reageer op dit artikel